OTOBÜS İŞLETME - 2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

2. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü

Bölgemiz Yenimahalle İlçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 296.Cadde No: 133'de bulunup doğusunda Demetevler Onkoloji Hastanesi, Batısında Ostim Organize Sanayi, Kuzeyinde Serhat Yapı Kooperatifleri, Güneyinde Metro, ASELSAN, GİMAT Toptancılar Sitesi bulunmaktadır.

1976 yılına kadar Otobüs İşletmesi olarak çalışan kuruluşumuz bu tarihten sonra Otobüs işletmesi Daire Başkanlığı olmuştur. Bu organizasyonda 1., 2., 3. Bölge Şube Müdürlükleri oluşmuştur.

2. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğümüz 1982 yılı Nisan ayında halen faaliyet göstermekte olduğu Macunköy tesislerine taşınmıştır. Bölgemiz 103.434 m2 açık ve kapalı alan üzerine kurulmuş olup 2012 yılı itibari ile Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı Merkez Atölyeler Şube Müdürlüğü ile birlikte ortak alanda çalışmaktadır.

Bu alan içerisinde Bölge Şube Müdürlüğü ve Merkez Atölyeler Şube Müdürlüğüne ait 2 adet İdari Hizmet Binası, Araç Sevk Amirliği, Kaloriferhane, Bakım Onarım Atölyeleri, İvedi Onarım Atölyesi, Kart Basma, 2 Adet Güvenlik Noktası, Araç Kontrol Servisi, Akaryakıt istasyonu, 2 adet CNG (Doğal Gaz) Dolum İstasyonu, Otomasyon Bölümü, Yıkama Fırçası, Baş Şoförlük, 2 adet Ambar ve Lojman bulunmaktadır.

Atölye ve garaj servisinde araçların iç temizliği, araçların bir sonraki güne servise hazır hale getirilmesi ve akaryakıt ikmali işleri yapılmaktadır.

İdari ve Yazı İşleri Şefliğinde dışarıdan gelen evrakların dosyalanması ve yazışmaların yapılması, araçların fenni muayenelerinin yaptırılması, araç sigorta poliçelerinin düzenlenmesi, idari binanın tadilat ve tamirat işleri yapılmaktadır.

 

Toplu taşıma hizmeti okulların açık ve kapalı olduğu dönemler göz önüne alınarak yapılan yazlık ve kışlık Araç Programı İle 9 hareket noktasına bağlı toplam 63 adet hat ile Altındağ, Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerine toplu taşıma hizmeti sunulmaktadır.

Bölgemiz sorumluluğundaki ulaşım hizmetleri; 657 sayılı yasaya tabi olarak 16 memur ve Hizmet Alım Sözleşmesi ile 438 BELKA personeli olmak üzere Toplam 454 personel ile yürütülmektedir.


2. Bölge Şube Müdürlüğü Hareket Noktaları ve Adresleri

2. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

ADRES: 296. CADDE MACUNKÖY METRO İSTASYONU KARŞISI
TEL: (0312) 385 28 45 YENİMAHALLE / ANKARA

SAYI

DURAK ADI

ADRES

1

İVEDİK METRO HAREKET NOKTASI

Gayrettepe Mah. İvedik Metro İstasyonu yanı YENİMAHALLE

2

BATIKENT METRO HAREKET NOKTASI

Başkent Bulvarı Batıkent Metro İstasyonu BATIKENT

3

HASTANE METRO HAREKET NOKTASI

Vatan Caddesi Onkoloji Hastanesi karşısı Demetevler YENİMAHALLE

4

OVACIK HAREKET NOKTASI

Ovacık Mah. Yozgat Bulvarı Form Ankara AVM Karşısı KEÇİÖREN

5

YÜKSELTEPE HAREKET NOKTASI

1668. Cd, Karşıyaka Mezarlığı 6 Nolu kapı girişi Yükseltepe Mah. KEÇİÖREN

6

BAĞLUM HAREKET NOKTASI

Karşıyaka Mah. Okul Cad. Belediye Piknik Alanı yanı BAĞLUM

7

OSTİM METRO HAREKET NOKTASI

100. Yıl Bulvarı Ostim Metro İstasyonu PTT karşısı Ostim YENİMAHALLE

8

ATAPARK HAREKET NOKTASI

Bağlama Cad. No:18 ATAPARK

9

İNCİRLİ

Kuşcağız Mah. Ulaşan Caddesi Ekrem Başbuğ Parkı içerisi  KEÇİÖREN




 

Otobüs Hizmetleri

Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı