FUAT DİNÇ

Fuat DİNÇ

Mali Hizmetler Dairesi Başkanı
 

1976 yılında Ankara’nın Haymana İlçesine bağlı Sındıran köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme bölümünden 1998 yılında mezun oldu. Ankara Üniversitesi Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü’nün 9 ay süren Banka ve Ticaret Hukuku Sertifika Programı’ndan mezun oldu.

Kamudaki çalışma hayatıma 1999 yılında Ziraat Bankası Haymana Şubesi’nde başladı. 2002-2008 yılları arasında Hazine Müsteşarlığı Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan Devlet Borçları Saymanlığı’nda (iç borç dış borç, Hazine garantili ödemeler, tahvil, bono, yurt dışı krediler) Muhasebe Yetkilisi Yardımcısı olarak görev yaptı.

2008 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’na Mali Hizmetler Uzmanı olarak atandı. 2008 ile 2016 yılları arasında görev yaptığı sürede Kurumun bütçesinin hazırlanması, Kurumun Stratejik Plan hazırlanması, Kurum Faaliyet Raporunun hazırlanması, Kurum bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyon ve Genel Kurul görüşmeleri aşamasında Kurum Temsilcisi olarak görev aldı. 2016 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu Muhasebe Yetkilisi olarak atandı. Muhasebe görevlisi olarak yaptığı süre içerisinde faturaların elektronik ortamda üretilmesine olanak sağlayan e-fatura ve e-arşiv fatura süreçlerinde Kurum Proje Sorumlusu olarak görev yaptı.

Kamuda Elektronik Fatura Uygulaması, Tek Hazine Kurumlar Hesabı Uygulaması, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim sisteminin Yeni Muhasebe Programı Uygulaması hakkında eğitici olarak görev aldı.

2022-2024 yılları arası Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda Muhasebe Yetkilisi olarak görev yaptı. Asıl uzmanlık alanı Devlet Muhasebesi olmakla birlikte Bütçe, Stratejik Plan, Faaliyet Raporu, Ön Mali Kontrol alanlarında bilgi sahibidir.

20.03.2024 tarihinde EGO Genel Müdürlüğü Mali Hizmetler Daire Başkanı olarak atanmıştır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır.

geri