Merkez Atölye Şube Müdürlüğü

Merkez Atölye Şube Müdürlüğü

1) Kendisine bağlı personelin yasa, sözleşme, yönetmelik ve genelgelere uygun olarak çalışmasını sağlamak ve denetimde bulunmak.

2) Birimi ile ilgili yazışma ve dosyalama işlemlerinin yapılmasını sağlamak.

3) Genelge, tebliğ ve duyuruların müdürlük personeline bildirimini yapmak.

4) Müdürlük personelinin eğitimi ile ilgili birim ya da birimlerle iş birliği yapmak.

5) Kurumun iş sağlığı ve güvenliği yönergesine göre iş ve işlemleri tesis etmek.

6) Kuruluşa ait toplu taşıma araçlarının bakım ve onarımını yapmak.

7) Atölyelerde bulunan tüm araç, gereç, tezgâh ve ekipman ile tesisin bakım onarımlarının yapılmasını ve birimler arası koordinasyonunu sağlamak.

8) Şube Müdürlüğüne bağlı alt birimler, atölye servisleri, birim şefleri, birim servislerinde çalışan kısım sorumlusu, ustabaşı ve ustalar arasında genel koordinasyon ve idaresini sağlamak, Müdürlüğe ait birimlerde denetlemeler yapmak.

9) Müdürlük bünyesinde bulunan personelin; izinlerini koordine etmek, işlevleri itibariyle görev dağılımını yapmak, sorumlu olduğu atölyelerde çalışma ve mesai programlarını koordine etmek.

10) Atölye imkânlarıyla yapılabilecek iş ve işlemleri yapmak, atölye imkanlarıyla yapılamayacak iş ve işlemlerin yaptırılmasıyla ilgili sıralı birim amirlerinin onayıyla hizmet alımı gerçekleştirmek.

11) Maximo sistemi üzerinden tüm iş emirlerinin açılmasını sağlamak, bölgelerden arıza ve onarım için gelen araçların maximo sistemi üzerinden ilgili birime yönlendirmek.

12) Arızası nedeniyle hareket edemeyen veya yolda kalan araçların ilgili birime sevkini sağlamak.

13) Tüm toplu taşıma araçlarının yıllık yağ, antifriz, filtre, lastik ve yedek parça ihtiyaçları tespit ve tedarikinin yapılmasını sağlamak.

14) Atölyelerde kullanılan yedek parçaların garanti işlemlerinin Stok ve Ambarlar Şube Müdürlüğü ile koordineli takibini sağlamak.

15) Başkent 153 üzerinden gelen başvuruları ilgili birimlere iletmek birimlerden gelen cevapları sisteme girişini sağlamak.

16) Tüm bölgelerde sökülen yedek parçaların kontrol edilerek tamir edilebilecek durumda olanların kuruma geri kazandırılmasını sağlamak.

17) Araçların kazalı tamirat işlerini yapmak.

18) Kuruluşa ait toplu taşıma hizmeti veren otobüs ve Başkanlığa ait hizmet araçlarının bakım-onarım hizmetlerinin yürütülmesinde kullanılan yedek parça, tüketim malzemelerine ait teknik şartnamelerin ve taleplerin hazırlanıp onay alınma işlemlerini yapmak.

19) Müdürlük bünyesinde ihtiyaç duyulan hizmet işlerine ait şartnamelerin birim sorumluları ile beraber hazırlanmasını sağlamak.

20) Atölyeler Müdürlüğü kullanım alanlarındaki havalı, elektrikli, şarjlı, hidrolik el aletleri, torna, freze, taşlama, matkap, kaynak makinaları, atölyede kullanılan alet, cihaz, ekipman ve tesisatların arıza bakım onarım, tamir iş ve işlemlerini periyodik olarak iş ekipmanlarının kontrolünün yapılması ve/veya yaptırılması işlerini yapmak.

21) Kamera sistem odasında gözetimi yapılan tüm kamera sisteminin işletimi ve kontrolünü sağlamak.

22) Atölyeler Müdürlüğü kullanım alanlarındaki bina bakım iş ve işlemlerinin yapılması veya yaptırılmasını sağlamak.

23) Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı ve sıralı birim amirleri tarafından verilen diğer işleri yapmak.

 

Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanlığı