OTOBÜS İŞLETME - 3. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

3. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü

Daha önce Zirvekent Mahallesi'nde hizmet veren 3. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğümüz, 2021 yılında 91 bin 621 metrekarelik alanda kurulan, içerisinde 4 katlı hizmet binası, 14 kanallı atölye binası, CNG ve doğalgaz istasyonları bulunan yeni yerleşkesinde hizmet vermeye başlamıştır.

Adresimiz: Zirvekent Mah. Osmanlı Caddesi No:75, 06480 Mamak/Ankara

 

Bölgemize Ait Hareket Noktaları ve Adresleri

HAREKET NOKTASI ADI

ADRESİ

OPERA HRK.NOK.

Adnan Saygun Caddesi Ulus/ANKARA

EGE HRK. NOK

Akşemsettin Mahallesi Doğukent Caddesi No: 209 Mamak

KAYAŞ HRK. NOK.

Şehit Tayfun Sümer Parkı İçi 70. Sokak Kayaş

EKİN HRK. NOK.

Ekin Mahallesi (Eski pazar yeri) No: 34 Mamak

KIBRISKÖYÜ HRK. NOK.

Yeni Kıbrıs Caddesi Mustafa Ay Sok. Kıbrıs Köyü Mamak

KARAPÜRÇEK HRK. NOK.

Karapürçek Mahallesi 309. Cadde (Eski 16. Cadde) No: 87 Altındağ

MUTLU HRK. NOK.

General Zeki Doğan Mahallesi İmam Alim Sultan Caddesi No: 47 Mamak

DOĞANTEPE HRK. NOK.

Feridun Çelik Mahallesi 1048. Cadde (eski 4. Cadde) No: 125 Altındağ


Atölyeler - Bölge Kademe

Bölge kademe çalışanları özlük hakları bakımından Merkez ve Atölyeler Şube Müdürlüğüne bağlıdır. Ancak, araçların tamirlerinin hangi aşamada olduğu, arızaların giderilme durumları, hazır veya arızalı araçlar Müdürlüğümüzce takip edilmekte ve denetlenmektedir.

Ayrıca bölge güvenliğinin sağlanması amacıyla akaryakıt istasyonunun üzerine kamera sistemi kurularak bölgeye giriş çıkış yapan araçlar ile personel hareketleri gözlenmektedir.

İdari ve yazı işleri şefliğine bağlı servislerde ise dışarıdan gelen evrakların dosyalanması, yazışmaların yapılması, araçların trafik muayene ve kayıt işlemleri, hareket noktaları ile idari binanın boya, badana,elektrik,su tadilat ve tamirat işleri ile personel özlük ve puantaj işlemleri yapılmaktadır.
     
Mavi masadaki görevliler tarafından ALO 153 Mavi Masa’dan gelen şikayetler incelenmekte ve cevap verilmektedir. Ayrıca, şoförlerin Psiko-Teknik ve simulasyon testlerinin organizasyonu da aynı servisçe yapılmaktadır.
     
Araçların trafik fenni muayeneleri, egzos emisyon ölçümleri, trafik servisinde oluşturulan bir muayene ekibi tarafından bölge kademe elemanları ile koordineli bir şekilde yürütülmektedir.

Mamak bölgesindeki köprülerden dolayı araç filosunda mazotlu araçlar yoğunluktadır. Bu araçların akaryakıt ikmali 4 pompadaki 8 tabanca ile yapılmaktadır. Kuruluşumuza bağlı bölge müdürlüklerinde hurdaya ayrılan eski araçlar ile atölyelerde imalat esnasında oluşan metal artıkları ile birimlerde ekonomik ömrünü tamamlamış ve 5018 sayılı kanun gereği imhası gereken hurda demirbaşların depolanması, hurda haline getirilerek MKE Kurumuna mevzuat hükümlerine göre gerekli ölçümlerin yapılarak teslim edilmesi işlemleri bir komisyon marifetiyle bölge hurda sahası içerisinde yapılmaktadır.

 

Otobüs Hizmetleri

Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı