BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

Değerli Kamuoyuna,

28.08.2024 tarihinde saat 08.06 sularında, 438 numaralı hattımızda çalışan 07-401 EGO kodlu otobüsün sürücüsünün, bir yaşlı vatandaşı darp etmesi olayı sosyal medyada geniş yankı uyandırmıştır. Bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu belirtmek isteriz.

28.08.2024 tarihinde olay incelemesi yapılarak ilgili birimlerimizce raporlanmış ve kurum içi idari işlem süreci başlatılmıştır. Sürücünün savunması alındıktan sonra gün içinde disiplin kurulana sevk edilmiştir. Kurumumuz, bu tür olayların ciddiyetinin farkındadır ve gerekli disiplin mekanizmalarını hızlı bir şekilde devreye sokmaktadır.

İlgili otobüs sürücüsü; 20.03.2007 tarihinden bu yana, hizmet alım sözleşmesi gereği kuruluşumuz bünyesinde sürücü kadrosunda çalışmaktadır. Daha önce, 2021 Eylül ayında kazaya sebebiyet vermekten dolayı kusurlu bulunmuş ve karşı taraf davacı olmuştur. Mahkemece yapılan yargılama neticesinde; 5 yıl boyunca bir suça karışmaması kaydıyla hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verilmiştir. Yani söz konusu otobüs sürücüsünün herhangi bir hapis cezası bulunmamaktadır.

Kurumumuz, çalışanlarının eğitimine ve disiplinine büyük önem vermekte olup bu tür olayların yaşanmaması için gerekli önlemleri de almaktadır. Oldukça kalabalık bir personel grubu ve filo yönetimi ile hizmet veren kurumumuz, hizmet kalitesini yükseltmek ve personelinin hizmet koşullarını iyileştirmek için özenle çalışmaya devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

EGO Genel Müdürlüğü

Yayın Tarihi: 29.08.2024
Okunma Sayısı: 4400