ANKARA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KULLANILMAKTA OLAN ELEKTRONİK ÜCRET TOPLAMA SİSTEMİ YENİLENİYOR

ANKARA TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KULLANILMAKTA OLAN ELEKTRONİK ÜCRET TOPLAMA SİSTEMİ YENİLENİYOR

2013 yılında kurulan eski sistemin teknolojik yetersizliği, sık arıza yaşanması, dolum ünitelerinin çalışmaması, kart okuma eksikleri ve yolcu şikayetleri gibi nedenler ile yeni sistem kurulum çalışmaları başlatılmıştır. EGO ve özel tüm toplu taşıma araçlarında kurulum süreci devam eden yeni sistem ile hızlı yükleme, NFC kullanımı, sorunsuz kredi kartı ile biniş, kişiselleştirilmiş kart denetimi, anlık takip, denetleme gibi pek çok yenilik Ankaralıların hizmetine sunulacaktır.

Araç içi kamera ve bilgilendirme ekranlarının da yenileneceği sistemde daha güvenli bir yolculuk imkanı sağlanacaktır. Bilgilendirme ve anons hizmetinin devreye girmesi ile birlikte engelli yolcularımız da sıkıntı yaşamadan yolculuklarını daha konforlu şekilde gerçekleştirecektir. Haziran ayı içinde geçiş işlemlerinin tamamlanması hedeflenen yeni sistem ile birlikte kaçak binişler engellenir iken düzenli veri akışı ile yolculuk taleplerine göre ulaşım planlama çalışmalarına da yön verilecektir.

Geçiş dönemi sürecinde eski ücret toplama sistemi firmasının taahhütlerini yerine getirmede göstermiş olduğu eksiklik ve ilgisizlik nedeni ile eski validatörlerde yaşanan bazı sorunlar da son bulacaktır. EGO CEP'TE uygulamasının da yeni sisteme uygun şekilde güncelleme çalışmaları da devam etmektedir. EGO CEP'TE uygulamasının yeni versiyonu ile yolcularımız, ulaşım planlamalarını daha etkin bir şekilde yapabilecek, toplu taşımada yaşadıkları sorun ve şikayetleri de en hızlı şekilde uygulama üzerinden iletip takibini gerçekleştireceklerdir.

Yayın Tarihi: 12.05.2024
Okunma Sayısı: 12899