"AYIN ŞOFÖRÜ" UYGULAMASINDA 2024 OCAK AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

"AYIN ŞOFÖRÜ" UYGULAMASINDA 2024 OCAK AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçlarında şoför olarak çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmak, görevlerini titizlikle yerine getirenleri ödüllendirmek amacıyla başlatılan “Ayın Şoförü” uygulamasının 2024 yılı Ocak ayı sonuçları belli oldu.

Buna göre: 1. Bölge’den Musa Şahin ve Mesut Tümer; 2. Bölge’den Yasin Ergenç, Mikayil Güven ve Âdem Alper Erdoğan; 3. Bölge’den Yusuf Baltacı, Hasan Hüseyin Koptur, İbrahim Uzun ve Uğur Bozyiğit; 4. Bölge’den İsmail Yılmaz, Kenan Erkan ve Ömer Yıldırım ile 5. Bölge’den Osman Akgül, Volkan Talas, Orhan Domurcuk ve Tolga Demirtaş ayın şoförü olarak seçildi.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Dr. Taylan Engin, Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Yahya Şanlıer ve Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Ayten Gök ile birlikte, 3. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nde ödül alan şoförlerle bir araya geldi.

Taylan Engin burada yaptığı konuşmada, 16 Ocak 2024 tarihinde EGO Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladığını, böyle güzel bir programda sürücülerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 2021 yılından itibaren her bölgeden birer kişi olmak üzere, beş personelin “Ayın Şoförü” olarak ilan edildiğini, teşekkür belgeleriyle birlikte ödül olarak da on yevmiye verildiğini hatırlatan Engin, bu aydan itibaren daha fazla personelin ayın şoförü olarak seçileceğini vurguladı. Bu değişikliğin nedeni olarak “Ayın Şoförü” uygulamasına sürücülerin büyük bir ilgi gösterdiğini, zaman zaman aynı bölgeden birden fazla şoförün aynı puanı alması nedeniyle kura çekilmek zorunda kalındığını, ayrıca bölge müdürlüklerinden gelen aynı konudaki taleplerin de değerlendirilmesiyle sayının arttırıldığını anlatan Engin, “EGO Genel Müdürlüğünde bugün itibarıyla, 3 bin 023 şoför görev yapmaktadır. Bölgelerde görev yapan şoför sayısı dikkate alınarak yapılan orana göre; 1. Bölgeden iki, 2. Bölgeden üç, 3. Bölgeden dört, 4. Bölgeden üç ve 5. Bölgeden dört  kişi olmak üzere her ay 16 personel Ayın Şoförü olarak seçilecektir. Sayının artmasına istinaden ödül miktarı beş yevmiye olacaktır.” dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Dr. Taylan Engin, “Kuruluşumuzun sunduğu hizmet kalitesi siz değerli çalışma arkadaşlarımızın da katkısıyla daha da artacaktır. Toplu taşıma, yoğun ve stresli bir ortamda çalışan personelle birlikte birçok farklı insanın bir arada bulunduğu bir ortamdır. Toplu ulaşımda karşılaşılan olumsuz durumları en aza indirmek amacıyla çeşitli eğitim programları gerçekleştirilmektedir. Bu eğitimler hem kişisel gelişimlerinizin hem de sunduğumuz hizmet kalitesinin artmasını, dolayısıyla vatandaşlarımızın memnuniyetini sağlamaktadır. Verilen eğitimlerin, toplu taşıma personelinin günlük olarak karşılaştığı zorluklarla başa çıkmasında önemli katkısı olacağını düşünüyoruz.” diyerek, geçtiğimiz ay başlayan ve bu ay da EGO denetiminde hizmet veren özel toplu taşıma aracı sürücülerine verilen “Halkla İlişkiler, Öfke Kontrolü- Stres Yönetimi ve Empati” konulu eğitimleri hatırlattı.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Dr. Taylan Engin, Ocak ayının şoförü olarak seçilen sürücülerin, hangi kriterleri yerine getirmiş olduklarına ilişkin bilgileri paylaşmasının ardından, ödül alan şoförlere söz vererek onları dinledi ve tebrik etti. Tören, konuşmaların ardından teşekkür belgelerinin ödül sahiplerine verilmesiyle sona erdi.

 

 

Yayın Tarihi: 19.02.2024
Okunma Sayısı: 3792