AYIN ŞOFÖRÜ UYGULAMASINDA 2023 KASIM AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

"AYIN ŞOFÖRÜ" UYGULAMASINDA 2023 KASIM AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

EGO Genel Müdürlüğünce 2021 yılında başlatılan “Ayın Şoförü” uygulamasında, 2023 Kasım ayının sonuçları açıklandı.

EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı’nda şoför olarak çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmak, görevlerini titizlikle yerine getirenleri ödüllendirmek amacıyla 2021 yılında başlatılan ve her bölgeden bir personel olmak üzere beş personelin “Ayın Şoförü” seçildiği uygulamanın Kasım ayı sonuçları belli oldu.

Kasım ayı sonuçlarına göre; 1. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nden Niyazi Mamur, 2. Bölge’den Recep Can, 3. Bölge’den Yücel Demir, 4. Bölge’den Mürsel Kılıç ve 5. Bölge’den Mehmet Ali Soytek ayın şoförü olarak seçildi.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Yahya Şanlıer ve Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Ayten Gök ile birlikte, 1. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nde ödül alan şoförlerimizle bir araya geldi.

Sözlerine ayın şoförleriyle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, EGO Genel Müdürlüğü’nün 81 yıl önce 16 Aralık 1942 tarihinde kurulduğunu, 21 Aralık 2023 tarihinde de çalışanların yoğun katılımıyla, EGO’nun 81’inci yaşını coşkuyla kutladıklarını anımsattı. EGO Genel Müdürlüğü’nün Cumhuriyet ile büyüyen, geleneklerine bağlı, hizmet kalitesini sürekli artıran, teknolojiye ve yeniliklere önem veren, toplu taşımada huzur ve güveni temsil eden bir kuruluş olduğuna dikkati çeken Tekbudak, “Geçen 81 yılda atölye personelinden şoföre, temizlik ve güvenlik ekiplerinden genel müdüre binlerce çalışan gelip geçmiş bu güzide kurumdan. İnsanlar değişmiş ama değişmeyen tek şey, bu yenilikçi ve öncü kültür olmuştur.” dedi.

EYT nedeniyle her geçen gün azalan şoför kadrosuna yeni personel dahil ettiklerini, bu kapsamda da eğitimleri tamamlanan 102 şoförün bölgelere atamalarının yapıldığını dile getiren Tekbudak, şoförlerin ne kadar zor bir görevi yerine getirdiklerinin farkında olduklarını ifade ederek, “Sizler yaptığınız iş nedeniyle yoğun bir trafiğin içindesiniz. Bir yanda trafiğin yarattığı stres diğer yanda günlük sıkıntılar sizleri yorabilir. Bizler her zaman sizlerin yanındayız. Sizlerden de istirhamım; servis saatlerine ve sürelerine uyalım, duraklardaki yolcularımızı mağdur etmeyelim, duraklarda mutlaka duralım, trafik kurallarına riayet ederek dikkatli bir şekilde araç kullanalım. Hepiniz görev bilinciyle hareket etmelisiniz. Vatandaşla yüz yüze gelen kesim sizlersiniz. O yüzden de olumsuz olan davranışlardan kaçınmalısınız. Yolcularınızı kendi aileniz gibi göreceksiniz. Özellikle, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımıza da daha dikkatli davranalım.” diye konuştu.

Konuşmasına birinci bölge hakkında bilgi vererek devam eden Tekbudak, bölgede 216 otobüs ile Gölbaşı, Çankaya (Gaziosmanpaşa, Oran, Bilkent, Söğütözü ve Sokullu) ilçelerine bağlı semtlerde toplu taşıma hizmeti verildiğini kaydetti. Genel Müdür Yardımcısı Tekbudak daha sonra Kasım Ayının Şoförü olarak seçilen sürücülerin, hangi kriterleri yerine getirmiş olduklarına ilişkin bilgileri paylaşmasının ardından, şoförlere de söz vererek onları dinledi ve hepsini tebrik etti.

Tören, konuşmaların ardından teşekkür belgelerinin ödül sahiplerine verilmesiyle sona erdi.

Yayın Tarihi: 10.01.2024
Okunma Sayısı: 4701