TELEFERİK TRT SEYİR-ŞENTEPE İSTASYONU ARASINDAKİ SEFERLER DURDURULMUŞTUR

Sayı:2024/01

DUYURU

EGO Genel Müdürlüğü Yenimahalle-Şentepe Teleferik Sisteminde, yüklenici firmanın sözleşme kapsamında yaptığı önleyici bakım çalışmaları sırasında, 2. etap taşıyıcı halatın ek yerinde tel kırıkları olduğu tespit edilmiştir. Tespitin ardından ivedilikle yüklenici firma tarafından, halatın manyetik testi yaptırılmış ve konuya ilişkin hazırlanan raporda, halatta bulunan kırıkların yolcu taşıma standartları dışında olduğu vurgulanmıştır.

Bu nedenle Kuruluşumuzca derhal Teleferik hattının tahliye işlemlerine başlanılmış ve 2. etaba ilişkin halat temin edilip değişim işlemleri gerçekleştirilene kadar TRT Seyir-Şentepe istasyonu arasındaki seferler durdurulmuştur. Ancak, Yenimahalle, Yunus Emre ve TRT Seyir istasyonlarında yolcu taşımacılığı devam edecektir.

Yolcu güvenliğini ön planda tutarak, gerekli önlemleri almak adına planlanan çalışma süreci boyunca; Teleferik Sistemini kullanan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için aynı güzergâhta yeterli sayıda otobüs ring seferleri ile hizmet verilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 05.01.2024
Okunma Sayısı: 3007