“AYIN ŞOFÖRÜ” UYGULAMASINDA 2023 EKİM AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

“AYIN ŞOFÖRÜ” UYGULAMASINDA 2023 EKİM AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

EGO Genel Müdürlüğünce 2021 yılında başlatılan “Ayın Şoförü” uygulamasında, 2023 Ekim ayının sonuçları açıklandı.

EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı’nda şoför olarak çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmak, görevlerini titizlikle yerine getirenleri ödüllendirmek amacıyla 2021 yılında başlatılan ve her bölgeden bir personel olmak üzere beş personelin “Ayın Şoförü” seçildiği uygulamanın Ekim ayı sonuçları belli oldu.

Ekim ayı sonuçlarına göre; 1. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nden Salih Atuçuran, 2. Bölge’den Sait Ümit Uyar, 3. Bölge’den Celil Turunç, 4. Bölge’den Sinan Gürsoy ve 5. Bölge’den Hasan Öztaş ayın şoförü olarak seçildi.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Yahya Şanlıer ve Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Ayten Gök ile birlikte, 5. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğünde ödül alan şoförlerle bir araya geldi.

Sözlerine 9 Kasım’da, yine aynı bölgede EGO’nun 81.yılı ve 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle 454 fidanı toprakla buluşturduklarını anımsatarak başlayan Zafer Tekbudak, yeşil bir Ankara için fidan dikmenin mutluluğunu tüm personelle birlikte yaşadıklarını ifade etti. Bölge hakkında da bazı bilgileri paylaşan Tekbudak, “Bu bölgemiz; Etimesgut, Sincan, Kazan, Kızılcahamam, Ayaş, Çankaya (Koru Mah.-Beytepe Mah.- Ümitköy Mah.) ve Yenimahalle (Susuz Mah.) ilçelerine bağlı semtlerle geniş bir ulaşım ağı içerisinde toplu taşıma hizmeti vermektedir. Bu hizmetlerimizi bölgemizde bulunan 388’i solo, 141’i körüklü olmak üzere toplam 529 otobüsle yerine getiriyoruz. Bu araçların 91 tanesi 2019 sonrasında hizmete alındı. Bölgede toplam 928 personel görev yapmaktadır.” dedi.

Trafikte yapılacak en küçük bir hatanın istenmeyen sonuçlara yol açacağını dile getiren Tekbudak, “Gün boyu araç kullanmak, insanlarla iletişimde olmak zaman zaman istenmeyen durumların yaşanmasına neden olabiliyor. Bu olumsuz durumlar da insan psikolojisinde bilinçsiz bir gerginliğe, öfkeye yol açabiliyor. Bu durum ise hem hizmet sunucusu olan sürücülerimizi hem de hizmetten yararlanan vatandaşlarımızı etkiliyor.” diye konuştu.

Şoförlerin streslerini yönetebilmeleri amacıyla Başkent Üniversitesi iş birliği ile yürütülen “Otobüs Şoförlerine Verilen Postür ve Progresif Gevşeme Egzersizlerinin Algılanan Stres Düzeyine Etkisi” projesi kapsamında 165 şoföre stres yönetimi ve gevşeme egzersizleri eğitimi verdiklerini vurgulayan Zafer Tekbudak, 30 Nisan 2023 tarihinde başlayan eğitimin Ekim ayında tamamlandığını söyledi.

Tekbudak, Ekim ayının şoförü olarak seçilen sürücülerin, hangi kriterleri yerine getirmiş olduklarına ilişkin bilgileri paylaşmasının ardından, ödül alan şoförlere söz vererek onları dinledi ve her birini tebrik etti. Program, konuşmaların ardından teşekkür belgelerinin ödül sahiplerine verilmesiyle sona erdi.

Yayın Tarihi: 28.11.2023
Okunma Sayısı: 4964