EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜNE PLAKET

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ÖZEL HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜNE PLAKET

EGO Genel Müdürlüğünce, kalabalık bir grup tarafından darp edilen genci otobüsüne alarak kurtaran Özel Halk Otobüsü (ÖHO) şoförüne plaket verildi.

297 numaralı Mutlu Mahallesi-Batıkent seferini gerçekleştiren Özel Halk Otobüsü Şoförü Fevzi Bolatbaş, 7 Kasım 2023 tarihinde, saat 22.30 sularında, seyir halindeyken yaklaşık 15 kişinin saldırısına uğrayan bir kişiyi gördü. Otobüsünü durduran Bolatbaş, darp edilen genci aracına aldıktan sonra kapılarını kilitleyerek, genci kurtardı.

EGO Genel Müdürlüğü de ÖHO Şoförü Fevzi Bolatbaş’ın örnek davranışına kayıtsız kalmadı. Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, Bolatbaş’ı makamında ağırlayarak Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Olcay Erdal ile birlikte plaket verdi.

Özel Halk Otobüsü şoförü Fevzi Bolatbaş’ın yaptığı davranışın çok ulvi bir davranış olduğuna dikkat çeken Tekbudak, “Fevzi Bolatbaş’ın bugün burada olmasını sağlayan, bizim anlayışımızla görevini yerine getiriyor olmasıdır. Keşke tüm şoförlerimiz Fevzi gibi duyarlı olabilse. Halk Otobüslerinde, Fevzi gibi sürücülerin daha fazla artmasını istiyorum. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Olcay Erdal da yaptığı konuşmada Özel Halk Otobüsü Şoförü Fevzi Bolatbaş’ın yapmış olduğu örnek davranış sayesinde, aslında aileler arasında yaşanabilecek olumsuz olayların da önüne geçtiğini kaydetti.

Yaşadıklarını anlatan Fevzi Bolatbaş da yaptığı konuşmada, “Otobüsle seyir halindeydim. Gençlerin kavga ettiğini gördüm. 15 kişi, bir kişiyi dövüyordu. Vicdanım el vermedi. Otobüsü sağa çektim. Dayak yiyen gençte otobüse doğru koşuyordu. Hemen içeriye alıp gittim. İki tarafı da tanımıyorum. Kendisini iki durak sonra indirdim. Daha önce hiç görmemiştim. Hangi şoför görse aynı şeyi yapardı." şeklinde konuştu.

Programda, Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Yahya Şanlıer, Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Ayten Gök ile Özel Halk Otobüsü temsilcileri de hazır bulundu.

Yayın Tarihi: 24.11.2023
Okunma Sayısı: 3400