EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞUNUN 81. YILINDA 454 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞUNUN 81. YILINDA 454 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeşilin Başkenti sloganıyla kent genelindeki yeşil alanların sayısını artırırken, EGO Genel Müdürlüğü kuruluşunun 81. Yılı nedeniyle 5. Bölge Şube Müdürlüğü Sincan yerleşkesinde ağaçlandırma çalışmasına imza attı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi daha yeşil bir başkent için çevre odaklı çalışmalarını sürdürüyor.

EGO Genel Müdürlüğü kuruluşunun 81. Yılı nedeniyle 5. Bölge Şube Müdürlüğü Sincan yerleşkesini ağaçlandırdı. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen programda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve ANFA’dan temin edilen 300 adet leylandi,150 adet karaçam, 4 adet Çınardan oluşan 454 fidan toprakla buluşturuldu, ilk can suları verildi.

“YEŞİL BİR ANKARA İÇİN FİDAN DİKİYOR OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

5. Bölge Otobüs Şenliği’nde düzenlenen fidan dikme törenine EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, EGO Genel Müdür Yardımcıları Emin Güre ve Zafer Tekbudak, Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Ayten Gök, Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Yahya Şanlıer, İnsan Kaynakları ve Eğitim  Dairesi Başkanı Serpil Arslan, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Bülent Kılıç, Raylı Sistemler Dairesi Başkanı İsmail Serdar Yeşilyurt, Teftiş Kurulu Başkanı Serkan Çol, birim müdürleri ve EGO personeli katıldı.

Yeşil bir başkent için sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarına destek verdikleri için büyük mutluluk duyduklarını dile getiren EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş şöyle konuştu:

Bu yıl Cumhuriyet'imizin yüzüncü yılını kutluyoruz. Biz de bu önemli yıla istinaden içerisinde 300 adet leylandi, 4 çınar ve 150 adet çam fidanını toprakla buluşturduk. Ayrıca mevsimi geldiğinde uygun alanları da lavantalarla donatmayı planlıyoruz. 11 Kasım biliyorsunuz, Milli Ağaçlandırma Günü’dür. Bu özel güne de denk gelecek şekilde son üç yıldır Kuruluş yıl dönümümüz anısına fideler dikiyoruz. Önce Koru İstasyonu’nda bulunan Metro İşletme Müdürlüğümüze ait alanda, ardından Gölbaşı’nda bulunan 1. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğümüzün Kampüsünde ağaçlandırma alanları oluşturduk. Bugün de Kuruluşumuzun 81. Yılı vesilesiyle yeşil bir Ankara için fidan dikiyor olmanın da ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz.”

EGO PERSONELİNDEN FİDAN DİKME ETKİNLİĞİNE YOĞUN İLGİ

EGO Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 81. yıl dönümü ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen fidan dikme etkinliğine yoğun ilgi gösteren birim müdür ve personeli duygularını şu sözlerle ifade etti:

-Süleyman Çakır (EGO Otobüs İşletmesi Daire Başkanlığı 5. Bölge Müdürü): ‘‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Kuruluşumuzun 81. Yılı nedeniyle 5. Bölge Müdürlüğü Sincan Yerleşkesinde ağaç dikme etkinliği düzenledik çok mutluyuz.’’

-Yüksel Kömürcü: ‘‘Fidan dikme etkinliğini çok önemsiyorum; yeşili düşünmek, çevreyi düşünmek ve bunun için bir etkinlik düzenlemek bizleri çok mutlu etti.’’

-İrem Özdoğan: ‘’81. Yılımızı kutladığımız için çok mutluyum. Umarım Ankara’ya nefes alacak bir etkinlik olur.’’

Yayın Tarihi: 13.11.2023
Okunma Sayısı: 1675