“AYIN ŞOFÖRÜ” UYGULAMASINDA 2023 TEMMUZ AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

“AYIN ŞOFÖRÜ” UYGULAMASINDA 2023 TEMMUZ AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

EGO Genel Müdürlüğünce 2021 yılında başlatılan “Ayın Şoförü” uygulamasında, 2023 Temmuz ayının sonuçları açıklandı.

Buna göre; 1. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nden Talip Sabur, 2. Bölge’den Aydın Bıyıksız, 3. Bölge’den Mehmet Gediktaş, 4. Bölge’den Salih Yanıkbayır ve 5. Bölge’den Mahmut Maral ayın şoförü olarak seçildi.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Ayten Gök ve Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Yahya Şanlıer teşekkür belgelerini takdim etmek üzere “Ayın Şoförleri” ile 2. Bölge Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

Şoförlerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak burada yaptığı konuşmada EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı’nda şoför olarak görev yapmakta olan çalışanların moral ve motivasyonlarını artırmak, görevlerini titizlikle yerine getirenleri ise ödüllendirmek amacıyla, 2021 yılında Genel Müdürümüz Sayın Nihat Alkas’ın talimatıyla “Ayın Şoförü” uygulaması başlatıldığını anımsattı.

Temmuz ayında Başkent 153’e gelen başvurulara ilişkin bazı bilgileri dile getiren Tekbudak, “Ayın Şoförü” uygulamasının değerlendirme kriterleri arasında; vatandaşlara karşı olumlu davranışları nedeniyle gelen teşekkür mesajları, dezavantajlı gruplara karşı üslup ve olumlu davranışlar, trafik kurallarına uyulması, şoförlerimizin çalışma arkadaşları ve amirleri ile uyumu, iş disiplini, kılık-kıyafete gösterilen özen başta olmak üzere dokuz başlığın yer aldığını kaydetti. Temmuz ayı içerisinde Başkent 153 üzerinden EGO Genel Müdürlüğüne 21 bin 294 adet başvuru alındığını belirten Tekbudak, gelen şikayet ve taleplerin tek tek incelendiğini  vurguladı. Her zaman olduğu gibi işlerini doğru yapan, kurallara riayet eden çalışanların yanında olduklarını belirten Tekbudak, işine gerekli özeni göstermeyen çalışanlara mevzuat çerçevesinde gerekli işlemlerin yapıldığını hatırlattı.

Her şoförün kullandığı aracı kendi özel aracı gibi benimsemesi gerektiğine dikkat çeken Genel Müdür Yardımcısı Tekbudak, “Araçları dikkatli kullanmanızı, trafik kurallarına ve güvenli sürüş tekniklerine uymanızı özellikle istiyorum. Sizlerin de bildiği gibi araçlarımız kamu malıdır. Bu yüzden araçların bakımına, temizliğine, kullanım talimatlarına özen göstermeniz gerekiyor. Aracınıza binen vatandaşlara kendi ailenize ve size davranılmasını istediğiniz gibi; saygılı, seviyeli, nezaket kurallarına uygun bir üslupla yani sizlere yakışır bir şekilde davranmamız gerekir. Bununla bağlantılı olarak şunu da belirtmek isterim; kişisel gelişime yönelik olarak sürücülerimize verilecek eğitimlere Kasım ayında başlamayı planlıyoruz. Eğitimlerin sadece iş yerlerimizde değil hayatımızın her alanında önemli katkısının olduğunu da görüyoruz.” dedi.

Tekbudak, “Temmuz Ayının Şoförü” olarak seçilen sürücülerin, hangi kriterleri yerine getirmiş olduklarına ilişkin bilgileri paylaşmasının ardından, ödül alan şoförlere de söz vererek onları dinledi ve hepsini tebrik etti. Tören, konuşmaların ardından teşekkür belgelerinin ödül sahiplerine verilmesiyle sona erdi.

Yayın Tarihi: 25.08.2023
Okunma Sayısı: 14383