“AYIN ŞOFÖRÜ” UYGULAMASINDA 2023 HAZİRAN AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

“AYIN ŞOFÖRÜ” UYGULAMASINDA 2023 HAZİRAN AYI ŞOFÖRLERİ BELLİ OLDU

EGO Genel Müdürlüğünce 2021 yılında başlatılan “Ayın Şoförü” uygulamasında, 2023 Haziran ayının sonuçları açıklandı. Buna göre:

1. Bölge Otobüs İşletme Şube Müdürlüğü’nden Yasin Vural, 2. Bölge’den Barış Maltaş, 3. Bölge’den Aydın Aktürk, 4. Bölge’den Kemal Arkan ve 5. Bölge’den Mustafa Aktaş ayın şoförü olarak seçildi.

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanı Ayten Gök ve Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Yahya Şanlıer teşekkür belgelerini takdim etmek üzere “Ayın Şoförleri” ile 1. Bölge Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

Tekbudak burada yaptığı konuşmada; vizyonumuzun, Ankaralıları huzur ve güven içinde hayata taşıyan kurum olduğunu hatırlatarak Kurum imajının, itibarının değerli çalışma arkadaşlarımızın özverili çalışmaları ve Belediye Başkanımız Sayın Mansur YAVAŞ’ın önderliği ile giderek arttığını belirtti.

Haziran ayında Başkent 153’e gelen başvurulara ilişkin bazı istatistiki bilgileri paylaşan Tekbudak, ayın şoförü seçilirken belirlenen kriterler arasında, vatandaşlarımızdan gelen şoförlerle ilgili memnuniyet ya da teşekkür mesajlarının da bulunduğunu vurguladı. Ardından başvurularda iletilen şoför şikayetlerine değinerek; araçlarımızın kamu malı olduğunu, dikkatli kullanılması gerektiğini, şoförlerin araçlarını kendi özel araçları gibi benimsemesini, bakımına, temizliğine, kullanım talimatlarına uygun kullanmaları gerektiği konusunda ikazda bulundu.

Zafer Tekbudak ayrıca, “Otobüsleri kullanan vatandaşlarımıza kendi ailenize ve size davranılmasını istediğiniz gibi saygılı, seviyeli, nezaket kurallarına uygun bir  üslupla yani sizlere yakışır bir şekilde davranmalısınız. Bu konuda zaman zaman eğitimler düzenliyoruz. Ekim ayında da teknik ve kişisel gelişime yönelik eğitimlere başlamayı planlıyoruz. Eğitimlerin hepimizin kişisel gelişimine katkıda bulunduğunu, bilgi ve deneyimlerimizi geliştirdiğini bize olumlu sonuçlarla geri döndüğünü gözlemledik” dedi.

Personelin daha iyi çalışma koşullarında hizmet vermesi için bütün bölge müdürlüklerinde yenilikler ve iyileştirmeler yapıldığını, personelin daha mutlu ve huzurlu bir ortamda çalışması amacıyla dilek, öneri ve görüşlerin iletildiği “Dilek ve Öneri Kutuları”nın Nisan ayında bölgelere konulduğunu, Hizmet İyileştirme ve Kurumsal Gelişim Dairesi Başkanlığı yönetiminde her ay düzenli olarak toplanarak analiz edildiği ve değerlendirilmek üzere ilgili başkanlıklara iletildiğini de sözlerine ekledi.

Zafer Tekbudak, “Ayın Şoförü” olarak seçilen sürücülerin, hangi kriterleri yerine getirmiş olduklarına ilişkin bilgileri paylaşmasının ardından, sürücü personeli kutlayarak teşekkür belgelerini takdim etti.

Yayın Tarihi: 24.07.2023
Okunma Sayısı: 10149