ANKARAY İŞLETMESİ AŞTİ VE DİKİMEVİ BÖLGESİNDE YAPILAN MAKAS DEĞİŞİMİ İLE HAT YENİLEME ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASI

Sayı:2023/46

ANKARAY İŞLETMESİ AŞTİ VE DİKİMEVİ BÖLGESİNDE YAPILAN MAKAS DEĞİŞİMİ İLE HAT YENİLEME ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMASINA İLİŞKİN DUYURU

EGO Genel Müdürlüğünce, ANKARAY Hattında yapılan periyodik kontroller esnasında AŞTİ ve Dikimevi makas bölgelerinde emniyetli taşımacılık için risk oluşturabilecek ray kusurları (çatlak, kırık, vb.) tespit edilmesi üzerine başlayan bakım-onarım çalışmaları tamamlanmıştır.

3 Temmuz 2023 tarihinde başlayan ve 12 Temmuz 2023 tarihinde bitirilmesi öngörülen çalışmalar, ekiplerin gayretli çalışmalarıyla planlanan tarihten 2 gün önce tamamlanmıştır.

Hatta:

- AŞTİ İstasyon girişinde bulunan makas bölgesinde 1 adet Dil Rayı seti değişimi,

- Dikimevi İstasyon girişinde bulunan makas bölgesinde 1 adet Dil Rayı seti değişimi,

- Dikimevi İstasyon girişinde bulunan makas bölgesinde 3 adet makas göbeği değişimi,

- Dikimevi İstasyon girişinde bulunan makas bölgesinde P14 numaralı makas motoru sehpası yenileme çalışmaları yapılmıştır.

Gece yapılan bakım-onarım çalışmaları nedeniyle, ANKARAY İşletmesi son seferleri bir saat öne çekilerek 23.59’da sona ermiş; bu sürede vatandaşlarımızın  mağdur olmamaları için 23.59-01.00 saatleri arasında, aynı güzergâhta 300 hat numaralı otobüslerle hizmet verilmiştir.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından ANKARAY İşletmemiz, 10 Temmuz 2023 tarihinde normal seferlerine devam edecektir.

Yapılan iyileştirme ve bakım çalışmalarıyla, ANKARAY Hattı makas bölgelerinde daha emniyetli ve hızlı işletmeciliğin yanı sıra uluslararası demiryolu standartlarına uygun hat geometrisi sağlanmış olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 10.07.2023
Okunma Sayısı: 2160