ANKARAY İŞLETMESİ AŞTİ VE DİKİMEVİ BÖLGESİNDE YAPILACAK MAKAS DEĞİŞİMİ İLE HAT YENİLEME ÇALIŞMASINA İLİŞKİN DUYURU

Sayı:2023/44

ANKARAY İŞLETMESİ AŞTİ VE DİKİMEVİ BÖLGESİNDE YAPILACAK MAKAS DEĞİŞİMİ İLE HAT YENİLEME ÇALIŞMASINA İLİŞKİN DUYURU

EGO Genel Müdürlüğünce, 03-12 Temmuz 2023 tarihleri arasında ANKARAY Hattı AŞTİ ve Dikimevi makas bölgelerinde, 6 adet makas elemanı değişimi ile hat yenileme çalışması yapılacaktır.

ANKARAY Hattında ekiplerimiz tarafından yapılan periyodik kontroller sırasında, AŞTİ ve Dikimevi makas bölgelerinde emniyetli taşımacılık için risk oluşturabilecek ray kusurları (çatlak, kırık, vb.) olduğu tespit edilmiştir. Kuruluşumuzca, yolcu güvenliği açısından tehlike oluşturabilecek durumlar yaşanmaması için de en kısa zamanda çalışmalara başlanılması kararlaştırılmıştır. İşletmenin kapalı olduğu saatlerde yapılması planlanan çalışmalara  Kurban Bayramı sonrasında başlanacaktır.

Hatta yapılacak bakım-onarım çalışması nedeniyle, 03-12 Temmuz 2023 tarihleri arasında ANKARAY İşletmesi seferleri saat 23.59’da sona erecektir. Dolayısıyla İşletme, yaklaşık on gün boyunca bir saat erken kapatılmış olacaktır.

Çalışmalar süresince vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için 23.59-01.00 saatleri arasında, aynı güzergahta 300 hat numaralı otobüslerle hizmet verilecektir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ANKARAY İşletmemiz, 13 Temmuz 2023 tarihinde normal seferlerine devam edecektir.

Yapılacak iyileştirme ve bakım çalışmalarıyla, ANKARAY Hattı makas bölgelerinde daha emniyetli ve hızlı işletmeciliğin yanı sıra uluslararası demiryolu standartlarına uygun hat geometrisi sağlanmış olacaktır..

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 22.06.2023
Okunma Sayısı: 4608