EGO SÖĞÜTÖZÜ METRO İSTASYONU YAYA KORİDORUNU HİZMETE AÇIYOR

EGO SÖĞÜTÖZÜ METRO İSTASYONU YAYA KORİDORUNU HİZMETE AÇIYOR

EGO Genel Müdürlüğü, 2002 yılında yapımına başlanan ve hemen yanında yapılan iş merkezinin inşaatı sırasında hasar görmesi sonucunda atıl duruma gelen Söğütözü ANKARAY İstasyonu’ndaki yaya koridorunu, Ankara Metrosu Söğütözü İstasyonu’na geçiş için hizmete açıyor. 1443. Cadde tarafından İstasyona giriş amacıyla yapılan ve yıllardır kapalı durumda bulunan giriş, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü itibarıyla vatandaşların kullanımına açıldı.

EGO Genel Müdürlüğü, Başkentte en fazla kullanılan metro istasyonlarından biri olan Söğütözü Metro İstasyonu bitişiğinde atıl durumda bulunan ANKARAY’a ait istasyonun yaya koridorunu vatandaşların kullanımına açtı. 

Özel bir firmaya ait iş merkezinin inşaatı sürecinde hasar gören ve atıl duruma gelen Söğütözü ANKARAY İstasyonu girişi, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü tekrar faal hâle getirilerek metroya geçiş koridoru olarak kullanılmaya başlanacak.

VATANDAŞLAR ZAHMETSİZCE METRO İSTASYONUNA ULAŞACAK

İstasyonun harabe durumunda bulunan ve kullanılmayan yerlerinde yapılan kapsamlı tadilattan sonra yayalar ve engellilerin erişimine uygun hâle getirildiğini belirten EGO Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Serdar Yeşilyurt şu bilgileri verdi:

“Yapımına 2002 yılında başlanan Söğütözü İstasyonu, iş merkezinin yapımı sırasında büyük hasar görmüştü. Biz bu sene içerisinde bu hasarın onarımını sağlayarak aynı zamanda daha önce iptal edilen girişi devreye alıyoruz. Giriş sadece şu anda Söğütözü Metro İstasyonu’na geçiş için kullanılacak.”

Yeni istasyon girişinin açılmasıyla birlikte; Çukurambar tarafında bulunan 1443. Cadde’den gelen vatandaşlar artık Dumlupınar Bulvarı üzerindeki Söğütözü Metro İstasyonu’na ulaşabilmek için iş merkezinin etrafını dolaşmak zorunda kalmayacak.  

Söğütözü Metro İstasyonu’nun yapımına 2002 yılında başlamış, inşaat işleri ise 2008 yılında tamamlanmıştı. 2010 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilen istasyon, 2020 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesinin Dikimevi-Natoyolu Metro Hattı Projesi kapsamında Bakanlıktan tekrar alındı.

Söğütözü İstasyonu ile AŞTİ İstasyonu’nun bağlantısı ise Natoyolu Metrosu ile ilgili süreçlerin tamamlanmasının ardından yapılması ve hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Yayın Tarihi: 02.01.2023
Okunma Sayısı: 14720