ZEMİN DÜZELTME ÇALIŞMASI

DUYURU

EGO Genel Müdürlüğünce, Ankara Metrosu Batıkent-Sincan Hattı (M3)  İstanbul Yolu İstasyonu ve Botanik İstasyonu arasında bulunan hattın iki ayrı bölgesinde, ray altyapısında meydana gelen bozulmalar nedeniyle zemin düzeltme çalışması yapılacaktır.

Kızılay-Batıkent Metrosunun devamı niteliğinde olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca tamamlanan hatta, Kuruluşumuzca yapılan inceleme ve etüt neticesinde, yapımı sırasında uygun olmayan malzeme kullanıldığı anlaşılmıştır. Zemindeki bu sorun, yapılan sondaj çalışması ve üniversite hocalarımızın raporlarıyla da tespit edilmiştir. Yolcu güvenliği ve emniyetli bir işletme için tren hız limiti 5 km/saate düşürülmüştür. Bu durum seyahatin hız ve konforunu etkilemiş ve vatandaşlarımızın yoğun şikayetlerine yol açmıştır.

Periyodik olarak yapılan zemin düzeltme çalışmalarına rağmen durumun tekrar ettiği gözlenmiştir. Kuruluşumuzca, çözüme yönelik olarak yine üniversite hocalarımızın görüş ve önerileri doğrultusunda hattın, hatalı dolgu yapılan 129 metrelik kısmının altyapısının değiştirilmesi kararı alınmıştır.

10 Ağustos 2022 ile 10 Eylül 2022 tarihleri arasında planlanan, Ankara Metrosu Batıkent-Sincan Hattı (M3) İstanbul Yolu İstasyonu ve Botanik İstasyonu arasında bulunan hattın alt yapısının değiştirilmesine yönelik çalışma esnasında İstanbul Yolu, Botanik, Mesa ve Batı Merkez İstasyonlarında işletme yapılmayacaktır. Vatandaşlarımız, Eryaman 1-2 ve Batıkent İstasyonları arasında otobüs aktarmasıyla taşınacaktır.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bu bölgede tren işletmemiz, daha güvenli, daha  konforlu  ve seyahat süresi kısalmış olarak tekrar vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

11 istasyondan uluşan hattın toplam uzunluğu 15.360 metre, tadilatı yapılacak bölgenin uzunluğu 129 metredir.

Yayın Tarihi: 05.08.2022
Okunma Sayısı: 6512