YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (YKS) İÇİN ULAŞIMLA İLGİLİ TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANMIŞTIR

Sayı:2022/33

DUYURU

EGO Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı 18-19 Haziran 2022 tarihlerinde öğrencilerin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için tüm hazırlıklarını tamamlamıştır.

Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) yapılacağı 18 Haziran 2022 Cumartesi, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi’nin (YDT) yapılacağı 19 Haziran 2022 Pazar günü öğrencilerimizin mağdur olmamaları için 51 güzergâhta 202 adet ilave servis planlaması yapılmıştır (EK). Diğer hat ve güzergâhlarda mevcut hafta sonu tarifesinde körüklü araç takviyesi yapılarak hizmet verilecektir.

Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin almış olduğu 08.05.2020 tarih ve 533 sayılı Karar’a istinaden, EGO Genel Müdürlüğü’ne ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik ile verilen toplu taşıma hizmetlerinden YKS’ye katılacak öğrenciler, sınav giriş belgelerini göstermeleri şartıyla kendileri, velileri ve görevli öğretmenler sınav gününde ücretsiz yararlanacaklardır.

Kuruluşumuz saha denetim sorumluları ile Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezlerince anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için derhal ilave otobüs ve tren servisleri verilecektir.

Sınava katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.

EK: 18-19 Haziran 2022 Tarihlerinde Yapılacak Sınavlara Katılacak Vatandaşlarımız İçin Planlanan İlave Otobüs Hat ve Güzergâh Bilgileri

Yayın Tarihi: 09.06.2022
Okunma Sayısı: 7346