OTOBÜS KAZASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI

EGO Genel Müdürlüğüne ait 503 numaralı hatta servis almakta olan 06 BU 2075 plakalı otobüs, Ayaş Yolu üzerinden Yenikent istikametine doğru seyir halindeyken kontrolden çıkarak kaza yapmıştır.

22 Aralık 2021 tarihinde saat 08.00 sularında meydana gelen kazada, sabah servisine başlayan otobüsümüz, Yenikent girişinde kontrolden çıkmış ve köprü üzerindeki bariyerlere çarparak durabilmiştir. Kaza yerine derhal itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiş, yaralılar çeşitli hastanelere kaldırılmıştır. Kazada, maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 24 vatandaşımız da yaralanmıştır. 

Olayın duyulmasının ardından EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, EGO yetkilileri ile birlikte derhal olay yerine intikal etmiş; ardından yaralı vatandaşlarımızın durumunu öğrenmek üzere hastane ziyaretinde bulunmuştur.

Kazayla ilgili işlemler ivedilikle başlatılmıştır. Kuruluşumuzca olayın yasal ve hukuki takibi hususunda her türlü işlemler gerçekleştirilecek ve her aşamada hassasiyetle takip edilecektir.

Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni ediyoruz.

EGO Genel Müdürlüğü

Yayın Tarihi: 22.12.2021
Okunma Sayısı: 5840