ANKARAY İŞLETMESİ DİKİMEVİ BÖLGESİ TREN RAYLARINDA MAKAS GÖBEĞİ DEĞİŞİMİNE İLİŞKİN DUYURU

Sayı:2021/97

ANKARAY İŞLETMESİ DİKİMEVİ BÖLGESİ TREN RAYLARINDA MAKAS GÖBEĞİ DEĞİŞİMİNE İLİŞKİN DUYURU

EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı tarafından hafta sonuna rastlayan 11-12 Aralık 2021 tarihlerinde, Dikimevi makas bölgesinde makas değişimi ve hat yenileme çalışması yapılacaktır.

ANKARAY İşletmesinin açıldığı tarihten bugüne kadar (25 yıl) değiştirilmeyen, Dikimevi bölgesinde bulunan makaslarda, yol bakım ekiplerimiz tarafından yapılan görsel bakımlar esnasında çatlaklar tespit edilmiştir. İlgili birimlerce yapılan inceleme sonucunda ray kırılmaları, trenin raydan çıkma durumu gibi işletme ve yolcu güvenliğini tehlikeye atacak durumlar olmaması için acil olarak ilgili bölgedeki makas göbeğinin değişmesine karar verilmiştir.

ANKARAY İşletmesinde her gece seferler bittikten sonra (saat 01.00), ertesi sabah işletme açılana kadar (saat 06.00) yol bakım ekiplerimiz tarafından raylarda rutin bakımlar ve kontroller yapılmaktadır. Ancak söz konusu kontroller sonrasında tespit edilen makas göbeğinin değişmesine yönelik çalışmanın uzun süreceği bilindiğinden, ANKARAY’ın yolcu işletmeciliğine kapatılarak gerekli değişim çalışmasının yapılması yönünde karar alınmıştır. Bu nedenle, 11 Aralık 2021 Cumartesi ve 12 Aralık 2021 Pazar günlerinde yapılacak olan makas değişimi ve hat yenileme çalışması sırasında ANKARAY hattı işletmeye kapatılacaktır.

Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 300 hat numaralı otobüsler ANKARAY güzergâhı üzerinde AŞTİ-DİKİMEVİ arasında hizmet verecektir. Çalışmaların tamamlanmasının ardından ANKARAY İşletmemizin 13 Aralık 2021 tarihinde normal seferlerine başlaması planlanmaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ANKARAY BAKIM ÇALIŞMASI İLE İLGİLİ RİNG PLANI

Yayın Tarihi: 03.12.2021
Okunma Sayısı: 4617