ANKARAY DİKİMEVİ İSTASYONU’NDA BİSİKLET PARKI PİLOT UYGULAMASI ANKARALILARIN KULLANIMINA SUNULDU

ANKARAY DİKİMEVİ İSTASYONU’NDA BİSİKLET PARKI PİLOT UYGULAMASI ANKARALILARIN KULLANIMINA SUNULDU

ANKARAY İşletmesi Dikimevi İstasyonu’nda 5 bisiklet kapasiteli Bisiklet parkı pilot uygulaması, ücretsiz olarak Ankaralıların kullanımına sunuldu.

Çevreci bir ulaşım aracı olan Raylı Sistem hatlarına (ANKARAY-Metro) ulaşmak için yine çevreci bir ulaşım aracı olan bisikletlerin kullanımının yaygınlaşabilmesi amacıyla Raylı Sistem (ANKARAY-Metro) İstasyonlarında Bisiklet Parkı altyapılarının hazırlanmasının ilk örneği, ANKARAY Dikimevi İstasyonu’nda yapıldı.

Hali hazırda ANKARAY AŞTİ İstasyonu üzerinde taksi durağının bulunduğu alanda açık havada yer alan ve âtıl durumda olan eski bisiklet parkı demirleri görevli ekipler tarafından yerinden sökülerek, standartlara uygun hale getirilip DİKİMEVİ İstasyonunda yolcuların geçiş güzergâhını etkilemeyecek şekilde konumlandırıldı.

Kuruluşumuza herhangi bir maliyeti olmadan yapılarak ve ücretsiz olarak kullanıma sunulan Bisiklet Parkı, Dikimevi İstasyonu içerisindeki kamera sistemleriyle yedi gün yirmi dört saat izlenecek.

Kullanım yoğunluğu izlenerek yapılacak değerlendirme sonrasında, diğer metro istasyonlarımızda da Bisiklet Parkı yapılacak.

Yayın Tarihi: 22.10.2021
Okunma Sayısı: 4173