ANKARA’DA ELEKTRİKLİ OTOBÜS DÖNEMİ İÇİN İLK ADIM: TEST ARAÇLARI SEFERLERE BAŞLADI

ANKARA’DA ELEKTRİKLİ OTOBÜS DÖNEMİ İÇİN İLK ADIM: TEST ARAÇLARI SEFERLERE BAŞLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AB hibeli alacağı yerli 3 adet elektrikli otobüsün imalat süreci devam ederken, üretici firma ile yapılan anlaşmayla test amaçlı 3 adet elektrikli otobüs geçici olarak araç filosuna dahil edildi. Yüzde 100 elektrikli ve yerli üretim otobüsler, 309 numaralı Karapürçek-Şehir Hastanesi ile 504 numaralı Yenikent-Sıhhiye hattında hizmet vermeye başladı.

EGO Genel Müdürlüğü, Ankara’daki toplu taşımacılık sistemlerinin geliştirilerek daha konforlu, yüksek yolcu kapasiteli, ekonomik bakım ve yakıt maliyetleri ile düşük emisyon salınımına sahip çevreci araçlarla hizmet vermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hava kirliliğinin önüne geçen ve gürültüsüz çalışan çevre dostu otobüsler sayesinde ses kirliliğinin de önüne geçiliyor. Yakıt tasarrufu sağlamasından bakım maliyetlerinin az olmasına, konfordan hıza kadar birçok özelliği ile toplu taşımayı cazip hale getiriyor.

Elektrikli otobüsleri kent genelinde yaygınlaştırmayı amaçlayan EGO Genel Müdürlüğü, AB hibeli otobüslerin imalat süreci devam ederken yapılan protokol ile Bozankaya Firması’ndan deneme amaçlı kullanılmak üzere üç adet elektrikli otobüsü araç filosuna dahil etti.

Ayrıca EGO Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BELKA A.Ş.’ye yaptırılacak 22 adet otobüsün, yüzde yüz elektrikliye dönüştürülmesine ilişkin çalışmalara yakın zamanda başlanılacaktır.

309 VE 405 NUMARALI HATLARDA DENEME SEFERLERİ BAŞLADI

Şehir içi araç filosuna test amaçlı olarak dâhil edilen 10, 18 ve 25 metre uzunluğundaki yerli üretim Sileo marka elektrikli otobüsler deneme seferlerine, 25 Haziran 2021 Cuma gününden itibaren başladı.

309 Karapürçek-Yeniyol-Ulus-Gar-Beşevler-AŞTİ-Ankara Şehir Hastanesi ile 504 Yenikent-Sıhhiye hatlarında başlayan deneme seferleri 1 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek.

Araçların hareket saatleri ve güzergâh bilgilerine EGO CEP’TE uygulaması ve “ego.gov.tr” adresinde yer alan “Şehir İçi Ulaşım Bilgi Sistemi” üzerinden ulaşılabilecek.

ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER BAŞKENTLİLERDEN BEĞENİ TOPLADI

Uzun bir aradan sonra yeni otobüslerle seyahat eden Başkentliler, sessiz çalışan otobüslerden memnun kaldıklarını ifade ederek şu sözlerle teşekkür ettiler:

-Yusuf Kırat: “Çok güzel, yeni otobüslerin yerli olması da gurur verici. Önemli olan her zaman hizmet. Büyükşehir Belediyesi de bu hizmeti sağlıyor. Teşekkür ederiz.

-Mehmet Karaman: “Elektrikli otobüs çok sessiz çalışıyor. Çok beğendim. Hayırlı olsun.”

-Ekrem Uzun: “Yeni otobüsler gayet güzel ve konforlu. Test sürüşlerine denk geldiğimiz için mutlu olduk.”

-Erkan Güner: “İlk defa biniyorum; görünce şaşırdım ve çok beğendim. Çok memnun kaldım, güzel bir araç. Haberimiz vardı araçların alınacağına ama ilk yolcusu olacağımı düşünmemiştim; çok güzel denk geldi.

-Reyhan Aç: “Engelsiz bir araç olması çok hoşuma gitti engelli vatandaşlar ve çocuklar için her şey düşünülmüş. Konforlu, bakımlı, temiz ve hijyen ön planda. İlk bana kısmet oldu binmek. Çok beğendim teşekkür ediyoruz.”

-Serkan Kayran: “Çok beğendik otobüsleri, çok güzel. Vatana millete hayırlı olsun. Mansur Başkan çok iyi çalışıyor.

-Serhat Özgür: “Çok güzel. Otobüslerin sayısının artması sayesinde her yola yetişebileceğiz.”

-Yunus Emre: “On yılı aşkın süredir otobüs alınmıyordu. Elektrikli olması da gayet güzel olmuş. Mansur Başkanın yaptığı hizmetlerden çok memnun ve mutluyuz.”

Yayın Tarihi: 03.07.2021
Okunma Sayısı: 15275