1 TEMMUZ 2021 İTİBARIYLA UYGULANACAK TOPLU ULAŞIM TEDBİRLERİ

Sayı:2021/69

DUYURU

Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılım hızının kontrol altına alınması amacıyla, 29 Haziran 2021 tarih ve 2021/36 sayılı ANKARA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU Kararı doğrultusunda; 1 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 05.00’ten itibaren hafta içi hafta sonu ayrımı olmaksızın sokağa çıkma kısıtlaması sona erecektir.

Yine aynı Karar’da “Toplu Ulaşım Tedbirleri” başlıklı bölümde:

“Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde toplu taşıma ile ilgili olarak belirlenmiş kural ve esaslar ile temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulmak kaydıyla;

  • 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren şehir içi ve/veya şehirlerarası tüm toplu taşıma araçlarındaki yolcu/koltuk kapasite sınırlandırmalarına son verilmesine,

  • 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamaların 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren kaldırılmasına” ifadesi yer almaktadır.

Bu kapsamda:

1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren EGO Genel Müdürlüğüne ait tüm toplu taşıma araçlarında yolcu/koltuk kapasite sınırlandırmaları kaldırılmıştır.
Toplu Taşıma araçlarımızla (Otobüs, Metro ve ANKARAY) koronavirüs pandemisi öncesinde olduğu gibi haftanın yedi günü, yaz tarifesine göre hizmet verilecektir.

Ayrıca;

  • 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına dair kısıtlamalar kaldırıldığından; Kuruluşumuzca kullanıma kapalı olan toplu taşıma kartları, 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren tekrar kullanıma açılacaktır.

  • Sağlık çalışanlarımızın toplu taşıma araçlarımızdan ücretsiz yararlanma hakkı ise 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla sona erecektir.

Toplu taşıma hizmetlerimizde, Filo Takip Merkezi ve saha denetim sorumluları tarafından anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için derhal ilave otobüs ve tren servisleri verilecektir.

Kuruluşumuz Raylı Sitem İşletmelerimizde (Metro ve ANKARAY) 01 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla uygulanacak servis programları aşağıdaki linkte paylaşılmaktadır.

EGO otobüslerinin güncellenen hareket saatleri ile güzergâhlarına EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinden (www.ego.gov.tr) ulaşılabilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ayrıntılı Bilgi İçin: Raylı Sistem İşletmelerinde 01 Temmuz 2021 Tarihi İtibarıyla Uygulanacak Servis Programları

Yayın Tarihi: 30.06.2021
Okunma Sayısı: 24370