SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA UYGULANACAK SERVİS DÜZENLEMESİ

Sayı:2021/67

DUYURU

Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılım hızının kontrol altına alınması amacıyla, 01 Haziran 2021 tarih ve 2021/31 sayılı ANKARA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU Kararı doğrultusunda; kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.00-05.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat  22.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi  günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaktadır.

Bu kapsamda EGO Genel Müdürlüğümüzce, Otobüs ve Raylı Sistemlerimiz için yapılan ulaşım planlaması aşağıda yer almaktadır.

EGO OTOBÜSLERİNDE

EGO Genel Müdürlüğünce, Filo Takip Merkezi ve saha denetim sorumluları tarafından anlık olarak takip edilen yolcu yoğunluğu dikkate alınarak otobüs servis planlaması yapılmıştır.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saat ve günlerde, Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ve Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA) çalışmayacaktır.

RAYLI SİSTEMLERDE

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saat ve günlerde, Raylı Sistem İşletmelerimiz (Metro ve ANKARAY) hizmet vermeyecektir.  Ancak, Metro istasyonlarına ring servisi hizmeti veren alternatif otobüs hatlarımızda, metronun son sefer saatlerine uygun olacak şekilde servis verilecektir.

Kısıtlamalarda uygulanan; hafta içi ve cumartesi günleri Raylı Sistem güzergâhlarına alternatif çalışan EGO otobüsleri servis hareket saatleri ile pazar günleri Raylı Sistem güzergâhlarına alternatif çalışan EGO otobüsleri servis hareket saatleri EK-1 Tablo’da; Raylı Sistem İşletmelerinde (Ankara Metrosu ve ANKARAY) uygulanmakta olan hafta içi ve hafta sonu ticari servis programları ise EK-2 Tablo’da belirtilmiştir.

Ayrıca güncel otobüs hareket saatleri ile güzergâhlara EGO CEP’TE mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinden (www.ego.gov.tr) ulaşılabilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 11.06.2021
Okunma Sayısı: 5429