KEÇİÖREN METRO HATTINDA YAZILIM YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANMIŞTIR

Sayı:2021/60

KEÇİÖREN METRO HATTINDA YAZILIM YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANMIŞTIR

EGO Genel Müdürlüğünce, vatandaşlarımıza daha konforlu, güvenli ve hızlı ulaşım sağlanabilmesi amacıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda Keçiören Metro Hattında yapılan yazılım yenileme çalışmaları tamamlanmıştır.

2021 Mayıs ayı içerisinde sokağa çıkma yasağı günlerinde yapılan test ve deneme işletmesi çalışmaları sonucunda, Keçiören Metro Hattında yeni nesil sinyalizasyon sistemi yazılımına geçişin; sistem emniyeti ve yolcu güvenliği açısından herhangi bir sorun oluşturmayacağı, başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm taraflarca da teyit edilmiştir.

08 Şubat 2021 tarihinden itibaren OSB/Törekent-Koru Metro Hattında kullanılan yeni nesil sinyalizasyon sistemi, Keçiören Metro Hattında da kullanılmaya başlanacaktır.

Keçiören Metro Hattında 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü tren servislerimiz, yeni nesil sinyalizasyon sistemi ile daha güvenli, verimli ve konforlu hizmet vermek üzere vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır.

Sinyalizasyon sistemine geçiş sırasında öngörülemeyen, olumsuz durumlara karşı Genel Müdürlüğümüzce gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Ayrıca ihtiyaç halinde otobüslerle ulaşım sağlanacak şekilde bir planlama da yapılmıştır. Gelişmeler vatandaşlarımızla paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yayın Tarihi: 30.05.2021
Okunma Sayısı: 2715