ULUS-SIHHİYE İSTASYONLARI ARASINDA YAPILAN RAY ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Sayı:2021/54

DUYURU

Koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılım hızının kontrol altına alınması amacıyla, ülkemizde ilan edilen 29 Nisan 2021-17 Mayıs 2021 tarihleri arasındaki tam kapanma süreci değerlendirilerek, EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığımızca, metro hatlarının bakım-onarım ihtiyacı olan bölümlerinde gerekli çalışmaların yapılması planlamıştır.

Bu kapsamda:

Ulus -Sıhhiye istasyonları arasında bulunan dış hat orta kurb bölgesinde aşındığı tespit edilen raylar, 08 Mayıs 2021 tarihinde gece yarısı başlanan çalışmalar planlandığı gibi 320 metrelik ray değişimi yapılarak, 14 Mayıs 2021 tarihinde saat 15.00 itibarıyla tamamlanmıştır.

Aynı şekilde, sistem ve yolcu güvenliği için büyük önem arz eden ve zaman içinde periyodik olarak yapılması gereken “Ray Taşlama Çalışması” tüm metro hatlarında devam etmektedir. Bu kapsamda; daha önce Batıkent-Kızılay (M1) ve Çayyolu-Kızılay (M2) hatlarında tamamlanan Ray Taşlama Çalışması, 14 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla da Keçiören-AKM (M4) hattında başlatılmıştır. Buradaki çalışmalar devam etmektedir.

Çalışma yapılan bölgedeki tünel fanları bu nedenle, aralıklarla da olsa devreye girmekte ve gürültü çıkarmaktadır. Ayrıca ray taşlaması işleminde yanık kokusu oluşmakta, bu da fanlar ile tünelden dışarı taşınmaktadır.

17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren geçilecek olan kademeli normalleşme sürecinde ise bu çalışmalar, metro seferlerinin tamamlanmasından sonra yapılacaktır.

Keçiören-AKM hattındaki ray taşlama çalışmasının bir hafta içinde tamamlanması planlanmıştır.

Yaptığımız bu çalışmalar sırasında, bölgedeki vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Ancak yapılan bu çalışmaların vatandaşlarımıza daha konforlu ve daha güvenli bir seyahat imkânı sağlayacağını da belirtmek isteriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yayın Tarihi: 17.05.2021
Okunma Sayısı: 3079