HAFTA İÇİ VE HAFTA SONU UYGULANACAK SERVİS DÜZENLEMESİ

Sayı:2021/28

DUYURU

EGO Genel Müdürlüğü koronavirüs pandemisi sürecinde, ANKARA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU (UHK) Kararları çerçevesinde toplu taşıma hizmetlerini gerçekleştirmektedir. Ayrıca, Filo Takip Merkezi ve saha denetim sorumluları tarafından anlık olarak takip edilen yolcu yoğunluğu da dikkate alınarak toplu taşıma araçlarının servis saatleri ile seferlerinde gerekli düzenlemeler yapılmaktadır.

Ülkemiz genelinde, 01 Mart 2021 tarihi itibarıyla yeni kontrollü normalleşme başlamış,  ANKARA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU’nun  02 Mart 2021 tarih ve 2021/11 sayılı Kararı’na istinaden, orta risk grubunda yer alan Başkentimizde, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmış; ancak, hafta içi ve hafta sonu 21.00-05.00 saatleri arasında kısıtlamanın devam edeceği belirtilmiştir.

Bu kapsamda EGO Genel Müdürlüğünce toplu taşıma araçlarının servis saatleri ile seferlerinde yeni düzenleme yapılmıştır. Sokağa çıkma kısıtlaması dışında kalan 05.00-21.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın EGO Genel Müdürlüğü, toplu taşıma araçları (Otobüs, Metro ve ANKARAY) ile toplu taşımacılık hizmetinden rahat bir şekilde istifade edebilmeleri amacıyla 08.09.2020 tarih ve 2020/71 sayılı UHK Kararı’nda belirtilen kapasite kullanım oranlarına uygun olarak servis planlaması yapılmış ve hafta sonu servis sayılarında artışa gidilmiştir.

Metro, ANKARAY, Özel Halk Otobüsleri (ÖHO) ile Özel Toplu Taşıma Araçları (ÖTA), Cumartesi ve Pazar günleri saat 21.00’e kadar hizmet verecektir. Saat 21.00 itibarıyla, bu işletme türlerine ait hat ve güzergahlarda ise EGO otobüsleri ile EK-1 tabloda belirtilen saat aralıklarında hizmet verilmeye devam edilecektir.

Raylı Sistem işletmelerimizin 5 Mart 2021 Cuma günü akşamı ile kısıtlamanın olacağı bundan sonraki akşamlarda, normal tarifeli servisleri saat 21.00'de sona erecektir. Ancak aktarma yapacak yolcularımızı mağdur etmemek için Ankara Metrosu’nda Koru İstasyonu'ndan saat 21.25, Şehitler İstasyonu'ndan 21.40, Atatürk Kültür Merkezi İstasyonu'ndan 22.00, ANKARAY'da ise Dikimevi İstasyonu'ndan 21.45, AŞTİ İstasyonu'ndan 21.40 ve Kızılay İstasyonu'ndan her yöne (Koru, OSB, AŞTİ, Dikimevi) 21.50'de son bir sefer yapılacaktır. Metro istasyonlarına ring servisi hizmeti veren otobüs hatlarımızda ise metro ağlarının son sefer saatlerine uygun olacak şekilde servis planlaması yapılmıştır.

05 Mart 2021 tarihi ile bu tarihten sonra uygulanacak kısıtlamalarda, EGO otobüsleri servis hareket saatleri (EK-1), Raylı Sistem (Metro ve ANKARAY İşletmesi) hareket saatleri ve son sefer saatleri (EK-2) aşağıdaki linkte belirtilmiştir.

EGO otobüslerinin güncellenen hareket saatleri ile güzergahlarına EGO CEP’te mobil uygulamasından ve Kuruluşumuz internet sitesinden (www.ego.gov.tr) ulaşılabilir.

Otobüs Servis Hareket Saatleri: EK-1

Raylı Sistem (Metro, ANKARAY) Hareket Saatleri ve Son Tren Hareket Saatleri: EK-2

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 05.03.2021
Okunma Sayısı: 25889