OSB/TÖREKENT - KORU METRO HATTINDA ÇALIŞMA

Sayı:2021/17

DUYURU

EGO Genel Müdürlüğünce, OSB/Törekent-Koru Metro hattında vatandaşlarımıza daha konforlu, güvenli ve hızlı ulaşım sağlanabilmesi amacıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı koordinasyonunda yapılan yazılım yenileme çalışmaları tamamlanmıştır.

30 Ocak 2021 Cumartesi günü yapılan deneme işletmesi sırasında, daha önce yapılan kapsamlı test ve deneme çalışmalarında ortaya çıkmayan, sistem emniyeti ve yolcu güvenliği açısından bazı olumsuzluklar ile karşılaşılmıştır. Bu nedenle, yeni nesil sinyalizasyon sistemi yazılımına geçiş süreci eksikliklerin tamamlanması için ertelenmiştir.

İlgili yüklenici firma, ortaya çıkan bu eksikliklerin giderildiğini bildirmiş ve bu durum başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm taraflarca teyit edilmiştir.

Yeni nesil sinyalizasyon sistemi yazılımının sisteme ve filomuzdaki trenlere yüklenmesi için sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu hafta sonuna rastlayan 06 Şubat 2021 Cumartesi ve 07 Şubat 2021 Pazar günlerinde planlama yapılmıştır.

Söz konusu çalışmanın zamanında tamamlanması ve 08 Şubat 2021 Pazartesi günü ticari servislerin sorunsuz işletilebilmesi için Genel Müdürlüğümüz tarafından gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Çalışma sırasında öngörülemeyen çeşitli olumsuz durumların ortaya çıkması halinde de otobüslerle ulaşım sağlanacak şekilde ayrıca bir planlama yapılmıştır. Gelişmeler vatandaşlarımızla paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yayın Tarihi: 05.02.2021
Okunma Sayısı: 7907