HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA ANKARAY İŞLETMESİNDE SÜRDÜRÜLEN BAKIM-ONARIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

EGO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASINDA ANKARAY İŞLETMESİNDE SÜRDÜRDÜĞÜ BAKIM-ONARIM ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI VE TREN SEFERLERİ BAŞLADI

EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistem işletmelerinden ANKARAY’da bakım işlemleri, her gece seferler sona erdikten sonra bakım ekipleri tarafından hem ANKARAY Depo sahasında ve hem de tren hattında düzenli olarak yapılmaktadır. ANKARAY İşletmesi Hat bakım Biriminin bakım kalemleri içerisinde olan ancak İşletmenin uzun süreli kapalı kalmasını gerektiren bakım işlemleri ise ANKARAY Hattında 1996 yılından bugüne kadar yani tam 25 yıldır yapılmamıştır.

01-02-03 Ocak 2021 tarihlerinde üç gün süre ile İşletmenin kapalı kalacağı önceden bilindiğinden bu zamanda yapılacak bakımlar önceden titizlikle planlanmış ve hazırlıklar yapılmıştır.  31 Aralık akşamı sokağa çıkma kısıtlaması başlayıp İşletme servise kapatıldıktan sonra, ekipler çalışma yapılacak bölgeye gelerek işe başlamıştır. Yapılan çalışma bölgesinde tren hattını taşıyan, eskimiş ve kullanım ömrü sona ermiş 44 adet travers malzeme ile yine kullanım ömrü sona ermiş iki adet makas göbeği ve bağlantı ekipmanı malzemelerinin değiştirilmesi amaçlanmıştır.

04 Ocak 2021 Pazartesi günü işletmenin açılacağı saate kadar malzemelerin değiştirilip montajlanması planlanmış, ancak süreç içerisinde ne yazık ki öngörülemeyen bazı aksaklıklar meydana gelmiştir.  Bakım-onarım işlemleri devam ederken özellikle çam olan eski traverslerin değişim işlemleri yapılırken, içlerinin tamamen çürümüş olduğu görülmüştür. Bu durumda, bakım-onarım çalışmalarının tamamlanmadan, trenlerin sefere başlaması halinde, vatandaşlarımızın güvenle seyahat etmelerinin riskli olduğu değerlendirilmiştir. Kuruluşumuz için vatandaşlarımızın güvenliğinin her şeyden önce gelmesi nedeniyle de çalışmalara devam etme kararı alınmıştır.

Bu arada, İşletmenin sabah normal sefer saatlerinde açılamayacağı anlaşıldığında, derhal Otobüs hareket bölgeleri ile irtibata geçilerek, ANKARAY hattına 300 numaralı otobüslerin hizmete verilmesi sağlanmış; vatandaşlarımızın mağdur olmaması için İşletmenin normal açılacağı saatte otobüsler, AŞTİ ve Dikimevi istasyonlarında hazır bekletilmiştir. Güvenlik görevlisi personelimiz tarafından, İstasyonlara gelen yolcularımız, 300 numaralı otobüslere yönlendirilmiştir.

ANKARAY İşletmemiz, planlanan bakım ve onarım çalışmaları tamamlandıktan ve gerekli testler yapıldıktan sonra hizmet vermeye başlamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 04.01.2021
Okunma Sayısı: 8543