OTOBÜS KAZASI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

OTOBÜS KAZASI HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

EGO Genel Müdürlüğümüze ait 09 446 kod numaralı otobüsümüz, Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’nda yerlerin kaygan olması nedeniyle Güneşevler üst geçidine vurarak savrulmuştur. İlk belirlemelere göre şoförümüzle birlikte on bir vatandaşımızın yaralandığı tespit edilmiştir.

Kaza, bu sabah saat 09.00 sularında, Altındağ ilçesi  Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı’nda meydana gelmiştir. Mustafa Uğur yönetiminde 06 BV 9223 plakalı  EGO otobüsümüz, yağışlı hava nedeniyle kontrolden çıkıp yol üzerinde bulunan Güneşevler üst geçidine vurarak savrulmuştur. Araç sürücüsü Mustafa Uğur ile birlikte on bir vatandaşımız yaralanmıştır. Kaza yerine derhal itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilmiştir. Araçta sıkışan Mustafa Uğur, itfaiyenin çabasıyla kurtarılarak İbni Sina Hastanesi’ne, diğer yaralılar ise ambulanslarla başta Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere çeşitli hastanelere kaldırılmıştır.

Son durum itibarıyla durumu hafif olan iki vatandaşımızın taburcu edildiği, bir vatandaşımızın durumunun ağır olması, şoförümüzün ayağında kırık tespit edilmesi ve  durumu ağır olmamakla birlikte diğer yararlılarımızın da hastanede müşahade altında bulunması gerektiği  öğrenilmiştir.

Olayın yaşanmasının ardından EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak ve Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Yahya Şanlıer derhal olay yerine ulaşarak, yaralılar ve aileleriyle yakından ilgilenmişlerdir.  Kaza ile ilgili süreç takip edilmektedir.

Kazada yaralananlara geçmiş olsun diyor, hastanede tedavi altında bulunan çalışanımız ile vatandaşımızın bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz.

EGO Genel Müdürlüğü

Yayın Tarihi: 10.10.2020
Okunma Sayısı: 8936