DUYURU (03 EYLÜL 2020)

DUYURU

EGO Genel Müdürlüğü koronavirüs pandemisi sürecinde toplu taşıma hizmetlerini Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları çerçevesinde sürdürmektedir.

Mevcut durumda toplu taşıma hizmetleri, Kurul’un 01.06.2020 tarih ve 2020/41 sayılı Kararı’nda belirtilen, otobüslerde, araç ruhsatlarında yazılı olan koltuk kapasitesi kadar oturarak ve araç ruhsatlarında yazılı olan ayakta yolcu kapasitesinin %30’u kadar da ayakta; karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz oturularak; Metro ve Ankaray’da ise vagon koltuk kapasitesi kadar oturarak,  ayakta yolcu kapasitesinin %50’si kadar da ayakta; karşılıklı oturma düzeni varsa bu koltuklarda yüz yüze gelinmeyecek şekilde birer koltuk boş bırakılarak çapraz olarak oturulması çerçevesinde yürütülmektedir.

Ankara Metrosunda karşılıklı oturma düzeni bulunmamaktadır. Bu süreç içerisinde ANKARAY tren içlerinde tadilat yapılarak, karşılıklı oturma düzeni kaldırılmıştır.

İstasyon ve tren içlerinde sosyal mesafe uyarılarımız afiş, etiket olarak bulunduğu gibi sık sık uyarı anonsları da yapılmaktadır.

Araçlardaki ayaktaki yolcu yoğunluğu konusunda da peronda görevliler uyarı yaptığı gibi yolcu yoğunluğu kameralardan takip edilerek normal tarife dışında ek sefer de konulmaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de yoğun olarak etkisi altına alan bu salgın sürecinde, özellikle toplu taşıma araçlarında, duraklarda, istasyonlarda, vatandaşlarımızın hijyen, fiziki mesafe ve maske kullanımına hassasiyetle dikkat etmeleri gerektiği hususunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yayın Tarihi: 03.09.2020
Okunma Sayısı: 11937