TREN İSTASYONLARINDA İZİNSİZ MÜZİK YAPILMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

DUYURU

EGO Genel Müdürlüğü toplu taşıma araçlarından Metrolarda son zamanlarda, vatandaşlarımızı rahatsız eden bazı olumsuz durumların yaşandığı görülmüştür.

Trenlerde yapılmaması gereken davranışlarla ilgili olarak EGO Genel Müdürlüğü İdare Encümeni’nin 09 Haziran 2020 tarih, 29/2020 sayılı Kararı ile yürürlüğe giren “Raylı ve Halatlı Sistemler Yolcu Taşıma Yönergesi”ne göre;

İstasyon ve trenlerde, diğer yolcuları rahatsız edecek şekilde eylem ve davranışta bulunulamaz, gürültü yapılamaz. Aksi halde Kabahatler Kanunu'nun 36. maddesine göre uygulanacak ceza ile birlikte 20 tam biniş tutarı ceza; düzenleme bulunmayan durumlarda ise 20 tam biniş tutarı ceza uygulanmaktadır.

Yine, İdaremizce izin verilen yerler haricinde, istasyon ve trenlerde müzik yapmak ve karşılığında para toplamak yasaktır. Aksi halde 50 tam biniş tutarı ceza uygulanır.

Bu kapsamda, trenlerde, diğer yolcuları rahatsız edecek şekilde eylem ve davranışta bulunulmaması, gürültü yapılmaması, izinsiz müzik yaparak karşılığında para toplanılmaması konusunda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyetleri göstermeleri hususunu önemle rica ederiz.

Yayın Tarihi: 23.07.2020
Okunma Sayısı: 11015