EGO GENEL MÜDÜRÜ NİHAT ALKAŞ PSİKO-TEKNİK MERKEZİNİ ZİYARET EDEREK YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

EGO GENEL MÜDÜRÜ NİHAT ALKAŞ OTOBÜS İŞLETME DAİRE BAŞKANLIĞI 3. BÖLGE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI PSİKO-TEKNİK MERKEZİNİ ZİYARET EDEREK YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş, otobüs şoförlerinin eğitim gördüğü ve psiko-teknik değerlendirme testlerinin uygulandığı Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı 3. Bölge Şube Müdürlüğü’nü ziyaret etti. 

Bölge ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen görüşmelerde Alkaş, Ankaralıları huzur ve güven içinde hayata taşıyan kurum olma misyonunun gerçekleştirilmesinde, Psiko-Teknik merkezinin önemli bir fonksiyonu olduğunu belirtti.

Psiko-Teknik Merkezi yetkilileri, Genel Müdür Nihat Alkaş’ın ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, yaptıkları çalışmalar konusunda bilgi verdi. Ulaşım personeline verilen eğitimler sayesinde toplu taşıma hizmet standartlarının artırılarak geliştirilmesinin hedeflendiğini, şoförlerin göreve başlamadan önce bilişsel ve psiko-motor yetenek ve becerilerin teknolojik yöntemler ile kontrol edildiğini anlatan yetkililer, ağır travmatik olaylara karşı şoförlerin verdikleri tepkilerin tek tek psikologlar tarafından incelendiğini belirtti.

Yetkililer, sürücülere uygulanan psiko-teknik değerlendirme testlerinin yanı sıra uluslararası standartlarda, simülatörle yapılan eğitim ve testlerle de algı, dikkat, hafıza, muhakeme gibi zihinsel özellikleri ile tepki hızı, göz, el, ayak koordinasyonundan oluşan psiko-motor yetenek ve becerilerinin de kontrol edildiğini kaydetti.

Yine, testlerde şoförlerin; tutum-davranış, alışkanlık ve kişilik özellikleri ile risk alma, saldırganlık, sorumluluk ve öz kontrollerin de ölçüldüğünü sözlerine ekleyen yetkililer, psikologlar tarafından gerçekleştirilen test ve muayenenin ardından, mesleki yeterliliklerinin uygun olup olmadığı konusunda  rapor hazırlandığını açıkladı.

Açıklamaları için yetkililere ve tüm bölge çalışanlarına teşekkür eden Alkaş, kurum içinde yapılan görevde yükselme sınavında 91 puan alarak birinci olan  Ferhat Çal’ı tebrik ederek başarılanın devamını diledi.

Alkaş’a bu ziyaretinde Otobüs İşletme Dairesi Başkanı Mustafa Geyikçi de eşlik etti.

Yayın Tarihi: 09.11.2019
Okunma Sayısı: 11335