ÖĞRENCİ DOSTU BÜYÜKŞEHİR...

ÖĞRENCİ DOSTU BÜYÜKŞEHİR...

-BAŞKAN YAVAŞ’TAN BAŞKENTLİ ÖĞRENCİLERİN EKONOMİSİNE DEV KATKI

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ’IN TALİMATIYLA BAŞLAYAN 60 TL’YE 200 BİNİŞLİK AYLIK ÖĞRENCİ ABONMAN KARTI UYGULAMASINA ÖĞRENCİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’te öğrenim gören öğrencileri sevindiren uygulamalara imza atıyor.

Verdiği sözlerle öğrencilerin bütçesine katkı sağlamayı sürdüren Başkan Yavaş’ın talimatıyla Ankara’da ilk kez hayata geçirilen indirimli aylık abonman öğrenci kartı uygulaması yoğun ilgi görüyor.

TEK BİNİŞ 30 KURUŞ

27 yaş ve altı öğrencilere 60 TL karşılığında 200 binişlik aylık abonman kartı uygulamasının başlaması ile öğrenciler tek binişte 30 kuruşa seyahat etmeye başladı.

Ekonomilerine ciddi anlamda destek sağlayan uygulama için öğrenciler kart yükleme merkezlerine başvuruyor. Kart yükleme merkezlerinin dışında kiosklar aracılığıyla da yükleme işleminin yapıldığını hatırlatan EGO yetkilileri, bazı kart işlem merkezlerinde altyapı işlemlerinin kısa sürede tamamlanacağı bilgisini verdiler.

ANKARAKART’ı olmayan ve ilk kez bu uygulamadan yararlanmak isteyen öğrencilerden TC Kimlik numaraları sıfır ile bitenler 21-22 Ekim’de yükleme yaparken, diğer kimlik numaralarının son harfine göre yükleme işlemi ise şu tarihlerde yapılabilecek:
-TC Kimlik Numaraları iki (2) ile biten öğrenciler 23-24 Ekim,
-TC Kimlik Numaraları dört (4) ile biten öğrenciler 25-26 Ekim,
-TC Kimlik Numaraları altı (6) ile biten öğrenciler 27-28 Ekim,
-TC Kimlik Numaraları sekiz (8) ile biten öğrenciler 30-31 Ekim.

 
ÖĞRENCİLER MUTLU

20 Ekim’de başlayan ve yaklaşık 250 bin öğrencinin yararlanabileceği indirimli abonman kart uygulamasına ilk günden itibaren yoğun ilgi gösteren öğrenciler, hayatlarını kolaylaştıran çalışmalarından dolayı Başkan Yavaş’a teşekkür ettiler.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi olan Ahmet Bulut, abonman kartının bütçesine büyük katkı sağlayacağını belirterek, “Ekstra maddi bir külfeti üzerimizden kaldırdığı için Mansur Başkan'a teşekkür ediyorum. Başkanın öğrenciler için ulaşım ücretini son derece makul bir fiyata çekmesi bizleri bir nebze de olsa ferahlattı. Bu sene öğrenci evine çıktım. Su faturasını da yüzde 50 indirimli ödüyorum” dedi.

Yol masrafının azalmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Gazi Üniversitesi İktisat Bölümü 1. sınıf öğrencisi Enes Mücahit Hayat ise, “Belediye Başkanımızın hayata geçirdiği yenilik, yardım ve destekleri bizi düşündüğünü gösteriyor” diye konuştu.

Arkadaşlarıyla birlikte indirimli öğrenci abonman kartı almaya geldiğini belirten Hacettepe Üniversitesi Resim Bölümü öğrencisi Zeynep Salan, “Günlük olarak çok fazla metro ve otobüs kullanıyoruz. Bu indirimli tarife bizim için çok güzel oldu” derken, Gazi Üniversitesi öğrencilerinden Osman Karapınar da, “Yıllardır Ankara'da öğrenci abonmanı yoktu. Bu uygulamayı düşünenlere çok teşekkür ediyoruz” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 24.10.2019
Okunma Sayısı: 12703