ÖĞRENCİ ABONMAN KARTINDAN YARARLANMA ŞARTLARI NELERDİR?

ÖĞRENCİ ABONMAN KARTINDAN YARARLANMA ŞARTLARI NELERDİR?

1-Aylık Abonman İndirimli Kart” uygulamasından Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu sistemine kayıtlı olan 27 yaş ve altı öğrenciler yararlanabilmektedir.

2- Aylık Abonman ANKARAKARTI’na bakiye yüklemede olduğu gibi aynı anda aylık 60 TL karşılığında 200 binişlik (biniş birim adedi 0,30 kuruş) abonman kontör hakkı yüklenecektir.

3- Öğrenci Abonman Kartı Şehir İçi İndirimli Tarife ile çalışan EGO otobüsleri, Metro, Ankaray ve Teleferik hatlarında geçerlidir (Özel Toplu Taşıma Araçlarında (ÖTA), Özel Halk Otobüslerinde (ÖHO), T.C. Devlet Demir Yolları Başkentray Banliyö araçlarında geçmez).

4- Mevcut İndirimli Öğrenci ANKARAKART’ı olanlar bu kartı aynı zamanda aylık abonman öğrenci kartı olarak da kullanılabilecek. Sistem önceliği 200 binişlik aylık abonman öğrenci kartına verecek. 200 binişlik kullanım hakkının bitmesi veya abonman hakkının geçerli olmadığı hat ve toplu taşıma araçlarında mevcut indirimli öğrenci ANKARAKART devreye girecektir.

5- Aylık Öğrenci Abonman kartı, alış tarihinden itibaren bir sonraki ayın aynı günü saat 23.59’a kadar geçerli olacak.

6- Abonman öğrenci kartında aynı araç ve istasyonda birinci ve ikinci biniş arasında 30 dakika süre tanınacak. 30 dakika içinde ikinci biniş yapılırsa abonman uygulaması kullanılamayacak.

Öğrenci Abonman İşlemleri:

- Kiokslardan KREDİ KARTI ile 20 Ekim 2019 tarihinden itibaren yükleme yapılabilir.

- Kart İşlem Merkezlerinden (Kızılay, Akköprü, Dikimevi, Beşevler ve EGO Genel Müdürlüğü) ise Abone Kart İşlemleri 20 Ekim 2019 tarihinden itibaren NAKİT olarak yapılabilir.

Sıkça Sorulan Sorular sayfamıza ONLINE İŞLEMLER menüsünden ulaşabilirsiniz.

Yayın Tarihi: 23.10.2019
Okunma Sayısı: 291872