İFTAR YEMEKLERİ EGO MUTFAĞINDAKİ KAZANLARDA KAYNIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu 7 ayrı çadırda her gün 10 bin kişinin orucunu açacağı birbirinden lezzetli iftar menüleri, EGO Genel Müdürlüğü’nün mutfağında hazırlanıyor.  45 kişiden oluşan aşçılar tarafından büyük bir titizlikle hazırlanan 4 çeşit yemek, iftar çadırlarına sıcaklığı koruyan özel kaplarla taşınıyor.

 

 

45 KİŞİLİK  AŞÇI KADROSU

İftar yemekleri EGO mutfağının son derece hijyen ve sağlıklı bir ortamında,  teknolojinin son ürünü ocak ve fırınlarda pişiriliyor. İftar sofralarında sıcacık sunulan yemekler çadırlara 4 saat ısıyı muhafaza eden özel koruyucu kaplarda sevk ediliyor.  Başkentlilerin afiyetle tükettiği iftarlıklar bir gıda mühendisi ile bir beslenme uzmanı gözetiminde 45 kişiden oluşan aşçı ekibi tarafından hazır hale getiriliyor. 

Büyükşehir Belediyesi ana binasında bulunan EGO Genel Müdürlüğü yemekhanesinde hazırlanan iftar yemeklerinin hazırlık, pişirilme ve dağıtılma aşamalarını yemekhanenin şef aşçısı Sabri Murat’a sorarak öğrendik.

 

 

“Uzun ve zorlu olduğu kadar büyük keyif veren yemek pişirme maratonunun hazırlıklarının 24 saat önce başladığını” belirten Sabri Murat, sabah saat 06.00 başladıkları iftar hazırlıklarının, saat 17.00’da tamamlandığını söyledi. Murat’ın verdiği bilgiye göre; iftarlıklar sağlık açısından her vatandaşın rahatlıkla yiyebileceği, hafif ve doygunluk verecek şekilde hazırlanıyor. Yemek türleri tercih edilirken kalori hesabı yapılıyor. Pişirilme şekli sayesinde de yemeklerin vitamini korunuyor.     

Her gün 10 bin kişiye yemek hazırlanmanın büyük sorumluluk gerektirdiğine dikkat çeken Şef Aşçı Murat, yemek pişirmeye bozulma riski en az olan, soğuk olarak da tüketilebilen yemeklerden başlanıldığını kaydetti.

 

AZ YAĞLI HAFİF VE  SAĞLIKLI YEMEKLER

 

Ankaralılara mideye zarar vermeyen, az yağda pişmiş sağlıklı ve güvenli yiyecekleri sunduklarını belirten Şef Aşçı Murat, “Mutfakta, 15-20 dakika arasında 1000 kişiye yetecek miktarda yemek çıkarabilen teknolojinin son ürünü tamamen otomatik ayarlı fırınlar kullanıyoruz. Bu fırınların en önemli özelliği ise patates, patlıcan, balık, et gibi birçok besinin kızartılmadan çok az yağ ile pişirilmesi.  Besinler eski usul bol yağ ile kızartılmadığı için yanık yağ oluşmuyor…  Bu sayede de hem kanserojen madde içermeyen hem de oruç tutanların midesini rahatsız etmeyecek, hafif, doyurucu yemekleri sunmuş oluyoruz” dedi. 

 

 

TONLARCA SEBZE,  ET VE PİRİNÇ

10 bin kişiye hazırlanan yemek için her gün birer ton sebze, et ve pirinç kullanıldığına dikkat çeken Murat, yemeklerin hazırlandıktan sonra iftar çadırlarına, sıcaklığı 4 saat koruyan özel kapların içinde taşındığını belirtti.

4 çeşitten oluşan iftarlıkların tek kullanımlık tabak, kaşık, çatal, bıçak, su ve hurma eşliğinde dağıtıldığını hatırlatan Murat,  Bu yıl iftarlıkların içinde alışılmışın dışında değişik tatlılar ile ana yemeklerden de farklı tatlardan oluşan menüleri ikram edeceklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır Ramazan ayında iftar yemekleri verdiğini ve herhangi bir sorun yaşanmadığına dikkat çeken Murat, “En büyük övünç kaynağımız, en taze sebzenin, en kaliteli etin, bakliyatın ve birinci sınıf zeytin yağının kullanılarak pişirilen yemeklerimizden bugüne kadar bir kişinin bile şikayet etmemiş ve sağlıklı bir şekilde tüketmiş olmasıdır” dedi.

 

Yayın Tarihi: 17.06.2015
Okunma Sayısı: 3102