474 AYBÜ -SARAY-15 TEMMUZ KIZILAY MİLLİ İRADE MEYDANI HAT NUMARALI GÜZERGAHIN SEFER SAYILARI VE YOLCU DURUMU HAKKINDA BİLGİLENDİRME DUYURUSU

 

DUYURU

 

474 AYBÜ -SARAY-15 TEMMUZ KIZILAY MİLLİ İRADE MEYDANI
HAT NUMARALI GÜZERGAHIN SEFER SAYILARI VE YOLCU DURUMU HAKKINDA
BİLGİLENDİRME DUYURUSU
Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğünce Çubuk ilçesi Dumlupınar Mahallesinde konumlu bulunan GSB Başkent Öğrenci Yurtlarında barınmakta olan ve Ankara kent merkezindeki Yüksek Öğretim Kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin okullarına daha kısa sürede ve kesintisiz bir şekilde ulaşımlarının sağlanması amacıyla “474 AYBÜ- Saray-15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı “hat numaralı otobüs güzergahı tahsis edilerek hizmet verilmeye başlanılmıştır.
Güzergahın kent merkezine daha kısa sürede ulaşım sağlayabilmesi için merkezi konumlarda durak tanımlaması yapılarak ekspres servis uygulamasında bulunulmakta olup ağırlıklı olarak yüksek yolcu kapasiteli körüklü araçlarla hizmet verilecek şekilde 58 adedi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) yerleşkesinden, 57 adedi Kızılay durağından karşılıklı olarak hareket edecek şekilde 115 adet servis planlaması yapılmıştır.
Kaza, arıza, trafik akışının yoğunluğu gibi ön görülemeyen olumsuzluklar haricinde herhangi bir aksaklığa mahal verilmeksizin hizmetin kesintisiz bir şekilde sürdürülebilirliği sağlanmaktadır.
Ancak son zamanlarda ulusal medya kanalları ve sosyal medya ağlarında bu servislerin yetersiz olduğu, öğrencilerin araçlara binmek için uzun kuyruklar oluşturduğu ve mağduriyet yaşadıklarına dair haber ve paylaşımlar yapılmaktadır.
474 hat numaralı güzergahımızın servisleri görevli personelimizce sabah ve akşam yoğun saatlerde rutin saha denetimine tabii tutulmakta olup, yapılan denetimlerde özellikle araçların ilk hareket durağı olan GSB Başkent Öğrenci Yurtları durağında bekleyen öğrencilerin oturarak gitmek istemeleri nedeniyle araçlara biniş yapmadıkları, bu nedenle yolcu kuyrukları oluştuğu ve sosyal medyada servislerin yetersiz olduğuna dair algı yaratıldığı görülmektedir. (EK-1)
09 Ekim 2024 Çarşamba gününe ait sefer ve yolcu kullanım raporunun incelenmesi neticesinde araçların sefer başı ortalama 84 yolcu taşıdığı ve sağlanan toplam yolcu kapasitesinin %66 oranında kullanıldığı ve kapasite üzerinde yolcu taşınmadığı tespit edilmiştir. (EK-2)
GSB Başkent Öğrenci Yurtlarında barınmakta olan öğrenciler ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Esenboğa Yerleşkesinde öğrenim gören öğrencilerin toplu taşıma hizmetinden sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde faydalanmaları yönünde gerekli önlemler alınmaya devam edilmektedir.
Ayrıca ilave hat planlamasıyla 474 hat numaralı güzergahımızın yanı sıra öğrencilerimizden gelen taleplerin değerlendirilmesine istinaden 09 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 499-51 Esenboğa AYBÜ – Çubuk KYK Yurdu ve 499-52 Esenboğa AYBÜ- Etlik AYBÜ hat numaralı güzergahlar tahsis edilerek hizmet verilmeye başlanılmıştır.

Semt sakinlerine duyrulur.

EGO Genel Müdürlüğü     

Yayın Tarihi: 10.10.2024
Okunma Sayısı: 5650